Μόρφου: Δεν γίνεται να δίνει τεχνολογία ο Θεός και να μην την χρησιμοποιούμε

Για το δυστύχημα των Τεμπών μίλησε ο Μόρφου Νεόφυτος κατά το κήρυγμά του στην Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών. Ο Μητροπολίτης Μόρφου βρισκόταν στην Ακολουθία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσοκουρδαλιώτισσας στο χωριό Κούρδαλι.

Μεταξύ άλλων ο Μόρφου ανέφερε τα πιο κάτω,

«Την ενέργεια της αμαρτίας πολλών πολλών ανθρώπων όλων μας, άλλοι με τα λίγα άλλοι με τα πολλά.. και στενάζει και αντιδρά βίαια. Ακόμη κι αυτή που μελετούν τα φυσικά φαινόμενα λεν πως είναι βιβλικά αυτά που συμβαίνουν στον 21ο αιώνα. Είτε

είναι σεισμοί, είτε είναι επιδημίες, είτε είναι ακρίδες, είτε καταποντισμοί, είτε πλημμύρες, είτε είναι συνεχώς δυστυχήματα. Όπως είναι το τελευταίο που έγινε στα Τέμπη της αγαπημένης μας Ελλάδος. Γιατί όλα αυτά; Γιατί θέλει ο Θεός να τυραννά το πλάσμα του; Γιατί δώσαμε πολλά δικαιώματα στον διάβολο. Δεν υπάρχουν μόνο άγγελοι στις νοερές δυνάμεις. Υπάρχει και ο διάβολος και τα πνεύματα αυτού. Τα διαβολικά πνεύματα…

Αυτή την εποχή που δώσαμε τα πολλά δικαιώματα στον πονηρό πειρασμό με δικές μας ενέργειες.. και λεν οι Άγιοι κι αυτοί που είναι στον ουρανό κι αυτοί που είναι στη Γη. Τρεις αμαρτίες προκαλούν όλα αυτά τα κακά που είναι σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, φωτιές.. που τις γεύτηκε η περιοχή μας εδώ.. κι όλα αυτά που βλέπουμε τα ατυχήματα, που δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο οπωσδήποτε βαριάς ανθρώπινης και κρατικής αμέλειας αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Κανονικά οι Ελλαδίτες αδελφοί μας δεν πρέπει να ανέβουν σε κανένα τρένο της Ελλάδας μέχρι η ΕΕ να δικάσει αυτούς που έγιναν αιτία να μην έχει ένα σύστημα τηλεδιοίκησης ο σιδηροδρομικός οργανισμός της πατρίδος μας της Ελλάδας.

Δεν είναι δυνατό να έρχεται ο Θεός να μας αποκαλύπτει τόση τεχνολογία τα τελευταία 30 χρόνια και να μην την χρησιμοποιούμε για το καλό των ανθρώπων. Αυτή είναι η επίγεια ευθύνη. Υποψιάζομαι ότι δεν μπορεί η Δικαιοσύνη των ανθρώπων στην Ελλάδα να μετρήσει την βαρύτατη αυτή αμέλεια που είναι ανθρωποκτονική.

Γι΄αυτό χρειάζεται βοήθεια ευρωπαϊκών δικαστηρίων για να μην θρηνήσουμε ξανά άλλα θύματα. Να φεύγει το παιδί μας για σπουδές και να επιστρέφει στάχτη. Φοβερό! Φοβερό! Να γιατί η εκκλησία αντιδρά με δογματικό τρόπο απέναντι στην καύση των νεκρών. Γιατί ο νεκρός στην Ορθοδοξία είναι άνθρωπος ωραίος.. αυτή είναι μια παρένθεση ενός Επισκόπου που εκφράζει και τα δικά σας αισθήματα.. η Παναγία μας να παρηγορήσει τους γονείς και τα αδέλφια και τους οικείους όλους αυτούς τους ανθρώπους.. και να φωτίσει και ανθρώπους στο ψευτορωμαίικο (σ.σ γιατί αυτό δεν είναι Ελλάδα.. διαλύεται ένεκα πολλών αμαρτιών και υμών και ημών και κλήρου και λαού)».

Keywords
Τυχαία Θέματα