Μ.Τζόνσον: Η ΕΕ έχει αντιδημοκρατικές τάσεις

Ο Μπόρις Τζόνσον, μέχρι προχθές δήμαρχος του Λονδίνου και εκ των επικεφαλής της εκστρατείας “Vote Leave” υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, κατηγόρησε σε ομιλία του το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «συστηματική υπεκφυγή» από την παραδοχή του πραγματικού βαθμού παρέμβασης των Βρυξελλών σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, λέγοντας, επίσης, ότι η ΕΕ έχει αντιδημοκρατικές τάσεις.

Ο κ. Τζόνσον μίλησε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Πρωθυπουργού Κάμερον ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα άφηνε την Ευρώπη πιο ευάλωτη έναντι

του κινδύνου ενός νέου πολέμου.

Στην ομιλία του, ο κ. Τζόνσον είπε ότι καταβάλλεται μία επιταχυνόμενη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία χώρα που θα ονομάζεται Ευρώπη. Επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό είπε ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις αρχικές του υποσχέσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

Απέρριψε δε το επιχείρημα Κάμερον περί απειλής πολέμου, λέγοντας ότι δεν είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα που έχει ακούσει και ότι δεν πιστεύει πως σε περίπτωση Brexit ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Αντέτεινε ότι η ΕΕ έχει «αντιδημοκρατικές τάσεις» και συνιστά «δύναμη αστάθειας και αποξένωσης».

Η τοποθέτηση Κάμερον προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με τους υποστηρικτές του Brexit να κάνουν λόγο για καταφανή υπερβολή που δείχνει έναν Πρωθυπουργό «απεγνωσμένο» που ανησυχεί για την έκβαση του δημοψηφίσματος για την ΕΕ στις 23 Ιουνίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ διευκρίνισε στο ραδιόφωνο του BBC ότι αυτό που εννοούσε ο Πρωθυπουργός ήταν πως οποιαδήποτε ενέργεια αποδυναμώνει την ΕΕ, όπως μια ψήφος υπέρ της βρετανικής εξόδου, αποδυναμώνει και τον σταθεροποιητικό ρόλο αυτής σε περιοχές όπως αυτή των Βαλκανίων.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητες χώρες έχουν καλύτερη οικονομική επίδοση εκτός ΕΕ και ότι η Βρετανία υπόκειται σε 2.500 νέους κανονισμούς κάθε χρόνο όντας μέλος της Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα