Ν. Παπαδόπουλος: Ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος

Σύνθημα αγώνα μέχρι και τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου ότι ο κόσμος του ΔΗΚΟ θα στηρίξει τόσο τους υποψηφίους του για την Ευρωβουλή όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης για τα 48 χρόνια του κόμματος του κέντρου και για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου

στην ΕΕ.

Στην ομιλία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών και Υφυπουργών της κυβέρνησης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στις ευρωεκλογές, λέγοντας πως «ψήφος στο Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι χαμένη ψήφος».

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα

«Ψήφος στο Δημοκρατικό Κόμμα σημαίνει παρουσία στη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου. Την πολιτική συνεργασία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Όπου μπορούμε να επηρεάσουμε σημαντικά κέντρα λήψεως αποφάσεων, γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε εκείνους και εκείνες στο ευρωκοινοβούλιο που θα τιμήσουν την Κύπρο», είπε.

Υποσχέθηκε ότι μέχρι τις εκλογές ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος θα στηρίξει και θα αγκαλιάσει τους έξι υποψηφίους του κόμματος «και θα κερδίσουμε την έδρα του ΔΗΚΟ στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Το ίδιο και με τις Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα τιμήσουμε τις συνεργασίες μας, σε κάθε Επαρχία, σε κάθε Δήμο, σε κάθε κοινότητα. Από σήμερα μέχρι τις 9 Ιουνίου, δεν θα σταματήσουμε λεπτό», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «κάποιοι έχουν σπεύσει, και έχουν προκηρύξει, προεξοφλήσει και προδιαγράψει την ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος σε αυτές τις εκλογές. Το κακό για αυτούς είναι πως, δεν τους λαμβάνει υπόψη ο περήφανος ΔΗΚΟϊκός κόσμος. Άστε να λένε. Τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές».

Αναφερόμενος στα 48 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ο κ. Παπαδόπουλος, είπε πως «είμαστε περήφανοι, γιατί το κόμμα μας, βρέθηκε σε κάθε κρίσιμη στιγμή, σε κάθε καθοριστική καμπή, στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Συμπλήρωσε ότι το ΔΗΚΟ «ήταν εκεί» στις μαύρες μέρες της προδοσίας, στις προσπάθειες ανασύνταξης μετά την εισβολή του 1974, στη αναζήτηση του οικονομικού θαύματος την επόμενη δεκαετία, στην έναρξη της ευρωπαϊκής πορείας. «Όταν η Τουρκία και οι σύμμαχοι της ήθελαν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία με το Σχέδιο Ανάν, το ΔΗΚΟ ήταν εκεί», όταν το 2013 η χώρα μας έψαχνε τρόπο να βγει από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, και πάλι το ΔΗΚΟ ήταν εκεί», είπε.

Απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως μέσα σε αυτούς τους 15 μήνες έχουμε πλέον ένα επαρκές δείγμα γραφής για να αξιολογήσει κάποιος τη μέχρι σήμερα διακυβέρνηση.

«Το πρόσημο για εμάς είναι θετικό», συνέχισε, «κυρίως στα μεγάλα και τα σημαντικά για τη χώρα.  Αυτά που έχουν σημασία για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτά που θωρακίζουν τον τόπο από τις απειλές και τον κρατούν μακριά από περιπέτειες. Αυτούς τους 15 μήνες το ΔΗΚΟ στάθηκε δίπλα σας, προσφέροντας στην Κυβέρνηση κάθε απαραίτητη στήριξη. Κατά την άποψη μας, αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έστρεψε τα πυρά του προς το ΕΛΑΜ, και ειδικά στις θέσεις του για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «το ΕΛΑΜ - καπηλεύεται το μεταναστευτικό - αλλά δεν θέλει να το λύσει» και πρόσθεσε «Οι λαϊκιστές, ποτέ δεν θέλουν να επιλύουν τα προβλήματα – θέλουν να παραμένουν για να συνεχίσουν να τα εκμεταλλεύονται». Στην εκδήλωση μεταφέρθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από την Πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρωβουλή και από τον Επίτροπο για τις θέσεις εργασίας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδόπουλος, Ψήφος, ΔΗΚΟ,papadopoulos, psifos, diko