Να μη γίνουμε Γάζα: Η νέα φάση του Κυπριακού

Η επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας να βγάλει το Κυπριακό από το τέλμα ετών. Ανάλογες προσπάθειες που έγιναν και στο παρελθόν δεν απέδωσαν. Μόνη αιτία η στάση της Τουρκίας:

Θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά της να διαγράφει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, να ανατρέπει κάθε συμφωνημένο πλαίσιο και να εξαγγέλλει νέο απόλυτα αυθαίρετο

ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ.

Διατηρεί, έμπρακτα, η Τουρκία την πρωτοβουλία των Κινήσεων, ενώ εμείς ακολουθούμε, στη βάση πάντοτε της Διεθνούς Νομιμότητας. Η Τουρκία έθεσε πλέον ως Βάση Λύσης, τη Δημιουργία ΔΥΟ ΙΣΟΤΙΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. Λύση που, όχι μόνο εμείς, αλλά ποτέ κανένα Κράτος ή Οργανισμός θα δεχθεί, ούτε ως Βάση Διαπραγματεύσεων.

Γι’ αυτό και είναι εξαρχής χαμηλές οι προσδοκίες προόδου στο Κυπριακό. Παρά ταύτα, η ίδια η Κουεγιάρ ενεργεί κατά τρόπο που παραπέμπει σε αισιοδοξία. Έκανε, χθες Τρίτη τις πρώτες επαφές της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τατάρ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε την προθυμία του να συναντηθεί εκ νέου με την κυρία Κουεγιάρ.

Ένα Ουσιαστικό Σχέδιο Ενεργείας μας

Προσωπικά, έχω έντονη την αίσθηση ότι διανοίγεται μια νέα φάση στο εθνικό μας Πρόβλημα, για την οποία απαιτείται μια νέα σοβαρή Σχεδίαση.

Θα επαναλάβω την δική μου άποψη, ως τεχνοκράτης τόσο των Γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όσο και της Πολεμολογίας ευρύτερα:

Εδώ και δεκαετίες ερίζουμε, μεταξύ μας τόσο για τη μορφή Λύσης όσο και για τους Τρόπους Αντιμετώπισης της Τουρκικής Επεκτατικής Μανίας.

Δεν έχουμε καταλήξει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα γιατί παραβιάζουμε τη Λογική που καθορίζει ότι, κάθε Σχέδιο Ενεργείας μας, πρέπει να αντιμετωπίζει το Σχέδιο Ενεργείας του Αντιπάλου. Εμείς, Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα ουδέποτε καταλήξαμε, ουδέποτε συμφωνήσαμε εις το «ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ».

Χωρίς αυτή την ξεκάθαρη προϋπόθεση είναι εντελώς αδύνατο, να διατυπώσουμε δικό μας ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Διότι ο καθένας έχει δική του εκτίμηση για τις Προθέσεις και τις Δυνατότητες του εχθρού. Δεν είναι μόνο μάταιη αλλά και επικίνδυνη η τακτική μας αυτή.

Πρέπει να απαντηθούν πλήρως και τεχνοκρατικά τα ερωτήματα:

· Τι ακριβώς στοχεύει η Τουρκία πολιτικά, οικονομικά και στρατηγικά;

· ΠΟΤΕ- ΠΟΥ και ΠΩΣ θα ενεργήσει;

Αν δεν καταλήξουμε σε ρεαλιστικές απαντήσεις, ΔΕΝ θα συντάξουμε ΠΟΤΕ ένα Ρεαλιστικό Σχέδιο Αντιμετώπισης του Κινδύνου ΝΑ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ η Πατρίδα μας. Είναι κατανοητό και ανθρώπινο και άκρως συγκινητικό να βλέπουμε παιδάκια των δύο κοινοτήτων να παίζουν και να αγκαλιάζονται μαζί. Αλλά είναι τραγικό να σχεδιάζουμε την Πολιτική μας και την επιβίωσή τους και να αγνοούμε τα δολοφονικά ΤΑΝΚΣ με τα κανόνια και τους πυραύλους που είναι Πανέτοιμα να ισοπεδώσουν την Πατρίδα μας, και τα παιδιά αυτά, και να μας κάνουν ΓΑΖΑ.

Κίνδυνος Γάζας

Ο κίνδυνος να γίνουμε ΓΑΖΑ δεν είναι μόνο ΠΙΘΑΝΟΣ. Είναι και ουσιαστικά Υπαρκτός. Η Ανατροπή κάθε έννοιας Διεθνούς Τάξης είναι κίνδυνος που μας περικυκλώνει κάθε μέρα:

Το ΙΡΑΝ, με την ενθάρρυνση της Ρωσίας, σχεδίασε και κάλυψε τη σφαγή της ΓΑΖΑΣ, το Ισραήλ συνεχίζει να ανταποδίδει για να διασφαλίσει την ύπαρξή του, οι ΧΟΥΘΙ της ΥΕΜΕΝΗΣ και του ΙΡΑΝ πλήττουν τη διεθνή Ναυσιπλοΐα, την Οικονομία και προκαλούν την Αμερική και τη Δύση ολόκληρη. Το Ιράν με τη ΧΕΖΜΠΟΛΑ δεν κατευνάζει, αλλά εξαγριώνει το Ισραήλ. Η Τουρκία υμνεί ως Ήρωες και Ελευθερωτές τη ΧΑΜΑΣ. Όλα αυτά σε βεληνεκές τουφεκίου από τη Χώρα μας.

Τα ενεργειακά

Την ίδια ώρα οι Εταιρίες που έχουν εντοπίσει κοιτάσματα στην ΑOΖ της Κύπρου, μεταθέτουν, με ζημιά τους, την εκμετάλλευσή τους έως ότου είναι απόλυτα βέβαιοι ότι οι εξέδρες θα είναι ασφαλείς. Ταυτόχρονα, η Τουρκία με τις εξαγγελλίες της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ και τα τέσσερα ιδιόκτητα Γεωτρύπανά της, απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία αξιοποίηση αν δεν συμμετέχει και η ίδια.

Η μικρή σε έκταση, αλλά τεράστια σε Γεωπολιτικό Εκτόπισμα, Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να πείσει την Αμερική, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ να αντιμετωπίσουν τις απειλές της Τουρκίας και να προστατεύσουν τις Μητρικές

Εταιρίες τους EXXON MOBIL, SHELL. TOTAL, ENI κλπ. Αυτό το έργο δεν πρέπει να το επωμισθεί η Κύπρος με ανταλλάγματα στη Λύση του Κυπριακού.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σταθερά ως ένας Αξιόπιστος Εταίρος του συνολικού Δυτικού Συνασπισμού. Εσωτερική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη εντός και εκτός ΕΕ, στρατηγικές συμμαχίες και αυτάρκειες έναντι των Τουρκικών Απειλών, Πύλη της Ευρώπης από Ανατολή και βάθρο των Τριμερών Συνεργασιών με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία.

Η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο βέβαιο και σταθερό προστάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Αξιοπιστία της Ελλάδος διανοίγει και την προοπτική να συσταθεί πραγματική Στρατηγική Συμμαχία της Μέσης Ανατολής με Κέντρο την Κύπρο και Μέλη το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία και με πρώτο «Τέκνο» της, τον Αγωγό EASTMED. Τη συμβολή μου στον μεγαλειώδη αυτό ΣΤΟΧΟ, έχω καταστήσει Σκοπό Ζωής. Μόνο αυτή η Πραγματική Συμμαχία μπορεί να διασώσει τον Ελληνισμό στην Κύπρο.

Συγκυρία

Η συγκυρία των Πολέμων, με τις προόδους στην ΑΟΖ μας, με τις ρευστές σχέσεις Αμερικής- Τουρκίας- Ελλάδας, με τις Στρατηγικές Πώλησης Αεροσκαφών και με τις διαφαινόμενες προοπτικές στο Κυπριακό, δημιουργεί ένα σκηνικό γενικής εγρήγορσης όλων των κρατικών θεσμών μας.

Με την Τουρκία να καραδοκεί για να μας εξαλείψει ως Κράτος και ως Εθνότητα, επιβάλλεται η δική μας μεθοδική, αποτρεπτική επαγρύπνηση, για να ΜΗ γίνουμε ΠΟΤΕ ΓΑΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα