Επταήμερη κράτηση σε 31χρονο για σωρεία ληστειών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον 31χρονου από την Ξυλοτύμπου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ληστείας και επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν χθες Πέμπτη 6 Ιουλίου στην Πύλα και τα Λειβάδια της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, λίγο μετά τις δύο χθες τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην τουριστική περιοχή της Πύλας ότι ο Τουρκοκύπριος νυχτερινός υπάλληλος υποδοχής του ξενοδοχείου του, ηλικίας 86 ετών, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άντρα, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, ο οποίος, αφού τον τραυμάτισε, του απέσπασε χρηματικό ποσό.

Μέλη του αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης και του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα άγνωστος άνδρας στάθμευσε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, αγνώστων αριθμών, έξω από τον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου και αφού βγήκε από αυτό, επιτέθηκε με ξύλο στον υπάλληλο υποδοχής.

Ο άγνωστος, αφού χτύπησε τον Τουρκοκύπριο μερικές φορές τραυματίζοντάς τον, του απέσπασε το ποσό των 135 ευρώ που βρισκόταν σε συρτάρι που χρησιμοποιείτο ως ταμείο είσπραξης. Ακολούθως, εγκατέλειψε τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση οδηγώντας το αυτοκίνητο ενοικιάσεως.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρνακας, οπού ο επί καθήκοντι γιατρός διαπίστωσε άλγος και τραύμα στον αριστερό αγκώνα και αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών απολύθηκε.

Εξάλλου, χθες, λίγο πριν τις επτά το πρωί, ενώ ιδιοκτήτης υπεραγοράς στα Λειβάδια βρισκόταν μαζί με έναν προμηθευτή μέσα στο υποστατικό του, άντρας που μιλούσε με κυπριακή διάλεκτο, είχε καλυμμένο το πρόσωπο και κρατούσε ξύλο, μπήκε στην υπεραγορά και άρχισε να κλέβει χρήματα από το ταμείο.

Ο ιδιοκτήτης που μιλούσε με τον προμηθευτή του σε έναν από τους διαδρόμους της υπεραγοράς, μόλις αντιλήφθηκε τον άγνωστο, του φώναξε, με αποτέλεσμα ο δράστης με απειλές και προτάσσοντας εναντίον του το ξύλο, τον απώθησε και συνέχισε να κλέβει.

Ο ιδιοκτήτης της υπεραγοράς βγήκε σε κάποια στιγμή έξω από το υποστατικό και σημείωσε τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου ενοικιάσεως που οδηγούσε ο δράστης. Μετά τη ληστεία, ο 31χρονος διέφυγε με το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί από 41χρονο άνδρα από το Μενεού την 1/6/17 και έπρεπε να το επιστρέψει χθες 6/7/17. Η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνέλαβε τον άνδρα από το Μενεού, ο οποίος ανακρινόμενος στο ΤΑΕ Λάρνακας ανέφερε ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο 31χρονος από τις 5 – 6 Ιουλίου 2017.

Ανέφερε, ακόμα, ότι χθες το πρωί ο 31χρονος του έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, ζητώντας του να τον «καλύψει» εάν ρωτηθεί από την Αστυνομία για τις κινήσεις, αφού, όπως του είπε, είχε διαπράξει αδικήματα και πιθανόν τα θύματα να έδιναν στην Αστυνομία τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα πάντα με τον 41χρονο, ο ύποπτος του ζήτησε να πει στην Αστυνομία ότι το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού του, είχε κλαπεί στις 5/7/17 από αγνώστους και του έδωσε οδηγίες τι να αναφέρει στην Αστυνομία αναφορικά με τις κινήσεις του.

Χθες το απόγευμα, ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

Εναντίον του 31χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πύλας. Σε σωματική έρευνα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια το χρηματικό ποσό των €402,54 σε διάφορα χαρτονομίσματα και νομίσματα, ένα κλειδί αυτοκινήτου, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες SIM, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα ανοιγόμενο μαχαίρι με μαύρη χειρολαβή μήκους 17 εκ. και λεπίδα 7,5 εκατοστών, μια χειρόγραφη σημείωση με αριθμούς τηλεφώνου, μια συσκευή εκτόξευσης επιβλαβών αερίων, μία καδένα χεριού χρώματος χρυσού, ένα τσαντάκι μέσης, ένα κυνηγετικό γιλέκο και ένα καπέλο παραλλαγής.

Ανακρινόμενος προφορικά, ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των δύο αδικημάτων και οδήγησε τους ανακριτές του ΤΑΕ και των Βρετανικών Βάσεων στον κατασκηνωτικό χώρο στο Δασάκι Άχνας, όπου υπέδειξε το αυτοκίνητο που είχε εγκαταλείψει μετά τη διάπραξη της ληστείας στην υπεραγορά στα Λειβάδια.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Δικαστήριο διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον του 31χρονου υπόπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα