Ναι στη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε κομματικό αξίωμα

"Ναι" στη συμμετοχή των υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στα κομματικά αξιώματα, λέγει η Νομική Υπηρεσία, εκπρόσωποι της οποίας, ξεκαθάρισαν σήμερα ενώπιον της επιτροπής νομικών της Βουλής, ότι δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό κώλυμα.

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις 11 προτάσεις νόμου των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ,

κομματικά αξιώματα θα μπορούν να διεκδικούν και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή όσοι εργάζονται στους ημικρατικούς οργανισμούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τα συμβούλια αποχετεύσεως και υδατοπρομήθειας. Θα μπορούν μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν και συμμετοχή στην ηγεσία των κομμάτων.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα που βρίσκονται σε κλίμακα μέχρι Α7 και δεν εκτελούν διοικητικό έργο, θα μπορούν να συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων χωρίς να λάβουν προηγουμένως άδεια από την αρμόδια αρχή στην οποία υπάγονται.

Οι εργαζόμενοι με κλίμακα Α8 και πάνω για να διεκδικήσουν συμμετοχή στα κομματικά αξιώματα θα πρέπει να εξασφαλίσουν σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με το Σωτήρη Σαμψών, στόχος της Επιτροπής Νομικών, είναι, η νομοθετική ρύθμιση να είναι τέτοια έτσι ώστε ο νόμος να είναι εφαρμόσιμος και λειτουργικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα