Ν.Χριστοδουλίδης: "Σε κρίσιμη φάση οι συνομιλίες"

Τη θέση ότι το κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μιλώντας στην εκπομπή "Έχουμε Θέμα" του Ράδιο Πρώτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή συζητούνται κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα.

Μέχρι τις 27 Μαίου είπε, που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των τεσσάρων κεφαλαίων, της διακυβέρνησης, του περιουσιακού, της Ε.Ε. και της οικονομίας, ώστε να ενημερώσουν τους ηγέτες στη συνάντηση της 27ης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι μόνο μέσα από το διάλογο

θα επιχειρηθεί να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα. Υπάρχει είπε, διάθεση και από τις δύο πλευρές να βρεθούν λύσεις.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η δική μας πλευρά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν χωρίς βέβαια να ξεφεύγουμε από θέσεις αρχών, ώστε να βρεθούν απαντήσεις στις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να κλείσει το περιουσιακό αν δεν κλείσει το εδαφικό.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει συναντίληψη και στα τέσσερα κεφάλαια, ωστόσο κανένα δεν έχει κλείσει. Όπως είπε, στο κεφάλαιο της Ε.Ε. και της οικονομίας υπάρχει περισσότερη πρόοδος, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια, περιουσιακού και συγκυβέρνησης είναι πιο δύσκολα και ευαίσθητα.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα του εθνικού συμβουλίου μετά τις διαρροές, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καταλήξει ακόμα. Αυτό είπε, θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα