Νέα Υόρκη: Άνοιξε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου μετά από 21 χρόνια

Δύο δεκαετίες μετά από την καταστροφή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, η οποία προκλήθηκε όταν έπεσε ο νότιος πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, άνοιξε και πάλι.

Το εθνικό παρεκκλήσι και ο νέος ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου πραγματοποίησαν την πρώτη τους λειτουργία. Η εκκλησία υποδέχεται επισκέπτες απ’ όλες τις θρησκείες, που θέλουν να μνημονεύσουν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η εκκλησία

βρίσκεται σε ένα υπερυψωμένο πάρκο με θέα την πλατεία μνήμης του ανακατασκευασμένου εμπορικού κέντρου εκεί που άλλοτε βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι.

Ο πρόεδρος των Φίλων, Michael Psaros, της ομάδας που ανέλαβε συγκέντρωση χρημάτων για την επισκευή του ναού δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια χαρούμενη ημέρα για την Αμερική και τη Νέα Υόρκη»  

Στην συνέχεια πρόσθεσε «Καλούμε όλη την Αμερική να έρθει να μας επισκεφθεί, να έρθει στο κενοτάφιο που δημιουργήθηκε και χτίστηκε στη μνήμη των 3.000 ανθρώπων που μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου».

Δείτε την ανάρτηση του γνωστού αρχιτέκτονα και σχεδιαστή του κτίσματος, Σαντιάγκο Καλατράβα με αφορμή τα εγκαίνια του ναού  στο Twitter

Calatrava’s completed St Nicholas Church at 9/11 site features a translucent stone exterior that appears to ‘glow by the light of 10,000 candles’ at nighthttps://t.co/fNMlvKCCxX@S_Calatrava #NewYorkArchitecture

Keywords
Τυχαία Θέματα