Νέο σχέδιο για φορολογικές υποχρεώσεις ποδοσφαιρικών Σωματείων

Στην απόφαση του Υπουργικού, της 18ης Μαΐου 2023, με την οποία τροποποίησε το Σχέδιο αποπληρωμής φορολογικών οφειλών των ποδοσφαιρικών Σωματείων / Εταιρειών, αναφέρεται το Υπουργείο Οικονομικών .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Έφορος Φορολογίας έχει την ευθύνη παρακολούθησης της εφαρμογής των όρων του Σχεδίου και προς το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και παρέχει σχετική καθοδήγηση προς τα Σωματεία/Εταιρείες.

Βάσει των όρων του σχεδίου,

με τους οποίους απαιτείται αυστηρή συμμόρφωση, τα ποδοσφαιρικά σωματεία/εταιρείες υποχρεούνται να καταβάλουν την καθορισμένη μηνιαία δόση του Σχεδίου από 31/07/2023, να καταβάλουν τις τρέχουσες οφειλές που προκύπτουν μετά την 1/04/2023 και να υποβάλουν όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Ιούλιο εστάλη από τον Έφορο Φορολογίας επιστολή σε όλα τα Σωματεία/ Εταιρείες και στην ΚΟΠ με την οποία τους ενημέρωνε ότι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους όπως καταγράφονται στο Σχέδιο για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών τους προς το Δημόσιο και «προς τούτο ο Έφορος Φορολογίας θα παρακολουθεί την αυστηρή εφαρμογή των όρων του νέου σχεδίου».

«Στη συνέχεια, τον Αύγουστο 2023 εστάλη από τον Έφορο Φορολογίας αυστηρή επιστολή σε όσα Σωματεία/ Εταιρείες εμφάνιζαν εκκρεμότητες, καλώντας τα σε άμεση συμμόρφωση», αναφέρεται.

Τέλος, τονίζεται πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία / Εταιρείες τίθενται εκτός Σχεδίου, το Τμήμα Φορολογίας δεν μπορεί να εκδώσει βεβαίωση συμμόρφωσης, ακυρώνεται η ρύθμιση και η απομείωση των τόκων και επιβαρύνσεων που έχουν παραχωρηθεί προκαταρτικά, και εφαρμόζονται πλέον όλα τα προβλεπόμενα από την φορολογική νομοθεσία εισπρακτικά και δικαστικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα