Νέος κύκλος επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ το πρωί της Δευτέρας

Ύστερα από μία σχετικά ήρεμη νύχτα στο μέτωπο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, η σιιτική οργάνωση ανανέωσε τις επιθέσεις της λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου) με όλμους κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στην βόρεια Γαλιλαία. Ο ισραηλινός στρατός ανταπάντησε βάλλοντας κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκε μεγάλη ένταση στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν συνολικά 17 ισραηλινοί πολίτες και

7 στρατιώτες από αντιαρματικά πυρά και πυρά όλμων στις θέσεις Ντοβέβ και Μανάρα αντίστοιχα επί της μεθορίου Ισραήλ-Λιβάνου. Στις συνολικά 17 εκτοξεύσεις ρουκετών της οργάνωσης, ο ισραηλινός στρατός ανταπάντησε με βομβαρδισμούς κατά αποθηκών οπλισμού της Χεζμπολάχ, αφού προηγουμένως ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια στην αραβική γλώσσα, συνιστώντας στους κατοίκους περιοχών του Νοτίου Λιβάνου να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, κατέστησε υπεύθυνες για την όξυνση της έντασης στην μεθόριο με τον Λίβανο, όχι μόνο την οργάνωση Χεζμπολάχ αλλά και την Κυβέρνηση της Βηρυτού.

Επισημαίνεται ότι από την έναρξη του πολέμου ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, ως επίσης και άλλοι κυβερνητικοί εταίροι – πλην του πολιτικού σκέλους της Χεζμπολάχ – εκφράσθηκαν με δημόσιες δηλώσεις τους εναντίον μίας ενδεχόμενης ανάμιξης του Λιβάνου στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Διαβάστε ακόμη: Εκτός λειτουργίας τα νοσοκομεία της Γάζας-Νεκρά έξι πρόωρα βρέφη &9 ασθενείς

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα