ΓΓ και μέλος ΚΟΕ προτείνουν παραίτηση ολόκληρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου

Την ετοιμότητά τους να παραιτηθούν, μαζί με όλο το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, και να αποχωρήσουν οριστικά από αυτή, νοουμένου ότι το ίδιο θα πράξει και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους ο Ανδρέα Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας και ο Δημήτρης Λεοντή, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

"Προκαλούμε τον κύριο Χρυσοστόμου να ακολουθήσουμε την προτροπή του βουλευτή κυρίου Μυλωνά και να παραιτηθούμε ολόκληρο το Εκτελεστικό Συμβούλιο ομαδικά

και να αποχωρήσουμε οριστικά από την ΚΟΕ. Είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε νοουμένου ότι το ίδιο θα κάνει και ο κύριος Χρυσοστόμου", αναφέρουν στην ανακοίνωση, στην οποία σχολιάζουν τις δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΕ Γιώργου Χρυσοστόμου σε ΜΜΕ, μετά τις δυο συνεδρίες της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής με θέμα την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση που έστειλαν στα ΜΜΕ, Γεωργίου και Λεοντής θέτουν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα από πού προέρχονται τα έσοδα της ΚΟΕ, σημειώνοντας ότι η κρατική χορηγία ύψους €1 εκ. αφορά μόνο το 38% του προϋπολογισμού για το 2023.

Επιπλέον, αναφέρονται στο ζήτημα της πρόσληψης πρακτικογράφου για την τήρηση πρακτικών στις συνεδρίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ενώ ο Πρόεδρος σε συνεδρία επικαλέστηκε το υψηλό κόστος ως λόγο για τη μη παρουσία πρακτικογράφου, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής επικαλέστηκε προηγούμενα πρακτικά 67 σελίδων ως το πρόβλημα. Γεωργίου και Λεοντής αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα πρακτικά αφορούσαν καταστατική συνέλευση και όχι συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Οι δύο υπογραμμίζουν, ακόμα, στην ανακοίνωσή τους, ότι ο Πρόεδρος καθορίζει τις συνεδρίες του Συμβουλίου χωρίς να ρωτά αν τα μέλη μπορούν να παρευρεθούν, ενώ δεν υιοθέτησε πρόταση για καθορισμό συγκεκριμένης μέρας για συνεδρία, για να προγραμματίζουν τα μέλη την παρουσία τους.

"Επικροτούμε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή προτού αποδεσμεύσει άλλη χορηγία προς την ΚΟΕ και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην εξυγίανση της λειτουργίας της ΚΟΕ", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καταλήγοντας ότι είναι στη διάθεση του ΥΠΑΝ για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερωτήματα τεθούν, με στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα