ΓΓ ΠΑΣΥΔΥ: Πώς προχωρά η τηλεργασία στο Δημόσιο–Η συμφωνία για ευέλικτο ωράριο

Για την τηλεργασία στη Δημόσια Υπηρεσία μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατής Ματθαίου.

Όπως ανέφερε έχουν ήδη γίνει βήματα για δράσεις που ψηφιοποιήθηκαν και προσδοκούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, και η τεχνολογία συμβαδίζει με την τηλεργασία.

Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσοι οργανισμοί επένδυσαν στην τηλεργασία, μπορούσαν να ανταποκριθούν πολύ καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Πρέπει, τόνισε, να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν

υπολογιστή, που θα παραχωρήσει το κράτος, το οποίο θα πρέπει να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους ώστε να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Σημείωσε πως το κυριότερο είναι να προχωρήσει η νομοθεσία, στην οποία θα ρυθμιστούν τα δικαιώματα και οι απαιτήσει των υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης: EE: Η Κύπρος έχει τη μεγαλύτερη βελτίωση στον τομέα της καινοτομίας

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα επιδιωχθεί να πληρώνει το κράτος το ρεύμα στους εργαζομένους που θα εργάζονται από το σπίτι, ο κ. Ματθαίου απάντησε αρνητικά.
Πρέπει να είμαστε λογικοί ώστε να βρεθούν λύσεις, αν αρχίσουμε πλήρωσε το ένα πλήρωσε το άλλο, δεν θα προχωρήσουμε, πρέπει να βρούμε λύσεις να ξεκινήσει εθελοντικά για όσους μπορούν και να δούμε στη πορεία τα διάφορα θέματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ευέλικτο ωράριο, σημείωσε πως έχει συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών όπως επεκταθεί στις 07:00-08:30 για το πρωί και η αποχώρηση να γίνει από τις 14:30 μέχρι και τις 16:00.

Ανέφερε πως ενδεχομένως να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του χρόνου για την Κεντρική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΓ ΠΑΣΥΔΥ, Πώς, Δημόσιο–Η,ng pasydy, pos, dimosio–i