Νικολαΐδης: Διατηρήθηκαν χαλαζόκοκκοι 24 ώρες μετά τα φαινόμενα στο Νικητάρι

Η χθεσινή μέρα ήταν εξαιρετική όσον αφορά το αθροιστικό ύψος βροχής, ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Όπως είπε, χθες του αποστάλθηκε μια φωτογραφία από περιοχή στο Νικητάρι όπου 24 ώρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, διατηρούνταν ακόμη χαλαζόκοκκοι. 

Η καταιγίδα που επηρέασε την περιοχή και η δημιουργία του ανεμοστρόβιλου, προερχόταν από ένα καταιγιδοφόρο νέφος το οποίο είχε τεράστια κατακόρυφη

ανάπτυξη μέχρι και 36,000 πόδια ύψος, σημείωσε. 

Διαβάστε επίσης: Ένα 24ωρο μετά το πέρασμα της «Νεφέλης»-Οικογένειες έμειναν χωρίς σπίτι (vid)

Είχε τεράστια ενέργεια στην διάθεσή του με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλοι χαλαζόκοκκοι, είπε. 

Όσον αφορά τον καιρό σήμερα, θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά κυρίως συννεφιασμένος στο ανατολικό μισό, με μεμονωμένες βροχές. Στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά παντού κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά, στα βόρεια και στα προσήνεμα ορεινά, ισχυροί, 5 μποφόρ, στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στα ανατολικό μισό βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στα δυτικά, ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης στα νότια, κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης στα βόρεια, αλλά σταδιακά μέχρι πολύ κυματώδης στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα