Νικόλας: Ο Αβέρωφ πήρε χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες

Χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες προς το επιτελείο υποψήφιου Προέδρου καταγγέλλει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ.Φαίδωνος μιλούσε στο ραδιόφωνο του Πολίτη.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο κρατικό κανάλι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως ο μοναδικός υποψήφιος που έλαβε χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες ήταν ο κ.Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Αντιλαμβανόμαστε από την τοποθέτηση του κ.Φαίδωνος, δεν αναφερόταν στον κ.Νεοφύτου. Στον κ.Χριστοδουλίδη ή στον κ.Μαυρογιάννη αναφερόταν. Γιατί

θεωρείτε ότι δεν αναφερόταν στον κ.Νεοφύτου», απάντησε ο κ.Παπαδόπουλος.

«Ο μόνος που αποδεδειγμένα πήρε χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες είναι ο κ.Νεοφύτου. Αναφέρομαι στις χρηματοδοτήσεις του ΔΗΣΥ από Ρώσους ολιγάρχες που πήραν διαβατήρια. Δεν είναι καταγγελίες αυτά, είναι δεδομένα. Το παραδέχθηκε και ο ΔΗΣΥ. Αυτοί που πήραν διαβατήρια έδωσαν χρήματα στον ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Αυτό που προτείνω εγώ θα έπρεπε να είναι η σημαία της Αριστεράς (VID)

Επομένως προκύπτει μείζων πολιτικό ζήτημα και για τον κ.Νεοφύτου και για τον ΔΗΣΥ γιατί πήραν χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες προφανώς ως αντάλλαγμα επειδή π΄ρηαν διαβατήρια. Επομένως ο κ.Φαίδωνος μπορεί να εννοεί τον κ.Νεοφύτου. Ο κ.Χριστοδουλίδης δεν πήρε χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες». 

«Ο κ.Χριστοδουλίδης υπάρχουν συγκεκριμένες νομοθεσίες για παρουσίαση εσόδων και εξόδων. Αυτά θα δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή και στον Έφορο.

Θα γίνει έλεγχος, θα παρουσιαστεί έκθεση από τον Ελεγκτή όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές», απάντησε ο κ.Παπαδόπουλος, ερωτηθείς αν ο κ.Χριστοδουλίδης θα δώσει στη δημοσιότητα τα έσοδα και τα έξοδα της προεκλογικής προκειμένου όπως είπε ο κ.Κολοκασίδης (σ.σ που προέβη σε δημόσιο κάλεσμα) να «διαφανεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις υποψηφιότητες τους..».

Keywords
Τυχαία Θέματα