«Νόμιμη η συμμετοχή των παικτών της ΑΕΚ, ενδέχεται να έχουν ποινική ευθύνη»

Την εκτίμησή του ως νομικό για την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας έδωσε ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης σε διαδικτυακή εκπομπή της «Digital». Κατά τον Χριστοφίδη η συμμετοχή των δύο παικτών της ΑΕΚ (Ροσάλες και Ακοράν) στον αγώνα με τον Απόλλωνα είναι νόμιμη, αφού αποδεσμεύτηκαν με ορθά αποτελέσματα στις εξετάσεις τους, και αντιμετωπίζουν μόνον το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης για παραβίαση του πρωτοκόλλου.

Αναλυτικά

οι δηλώσεις

«Είναι δεδομένο πως το πόρισμα του Υπουργείου ετοιμάστηκε χθες και παραδόθηκε το μεσημέρι στην ΚΟΠ. Είναι απορίας άξιο γιατί η ανακοίνωση εκδόθηκε μισή ώρα πριν την έναρξη ενός πολύ σημαντικού αγώνα. Αυτό δημιούργησε μία αχρείαστη ένταση. Στην ανακοίνωση τη σημερινή του εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου υγείας διευκρινίζεται ότι η παρατυπία προκύπτει στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα. Άρα τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οι ποδοσφαιριστές αποδεσμεύτηκαν από το πρωτόκολλο εξαιτίας ανάλυσης που έγινε από κρατικό εργαστήριο. Αυτό έδωσε και στην ΚΟΠ το έναυσμα να δώσει το πράσινο φως στη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών.

Θεωρώ λοιπόν ότι η παρατυπία στην οποία αναφέρεται δεν προκύπτει δολιότητα ή απάτη ούτε προκύπτει κάτι με τις ταυτότητες των παικτών και τα δείγματα. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αποδεσμεύσει τους παίκτες είναι ορθή και η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών είναι νόμιμη. Το θέμα παραβίασης του πρωτοκόλλου ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο παραπέμπει και σήμερα με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Αστυνομία. Οι ποδοσφαιριστές δεν έλαβαν ενδεχόμενα την άδεια για να κινηθούν και να διενεργήσουν το 2ο ή το 3ο ή το 4ο τεστ που τους αρνητικοποίησε. Αυτός δεν είναι λόγος που επηρεάζει τη συμμετοχή τους, όμως παραβιάζει το πρωτόκολλο και ενδεχόμενα να δημιουργεί ποινική ευθύνη στους ποδοσφαιριστές.

Το Υπουργείο Υγείας ορθώς αποδέσμευσε τους δύο ποδοσφαιριστές εφόσον ήταν αρνητικοί και η ΚΟΠ ορθώς επέτρεψε τη συμμετοχή. Λυπούμαι για τους φίλους του Απόλλωνα που το λέω αυτό όμως αυτή είναι η δική μου νομική προσέγγιση των πραγμάτων έχοντας επίγνωση της νομολογίας των προηγούμενων αποφάσεων που υπάρχουν. Το γεγονός πως η υπόθεση πάει στην Αστυνομία έχει να κάνει ενδεχόμενα με την παραβίαση του πρωτοκόλλου όχι με την αντικανονική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα