Ο αμανές Τατάρ για δύο κράτη και το Inshallah Χριστοδουλίδη για νέα συνάντηση

Έκκληση προς όλους όσοι διαθέτουν πληροφορίες για την τύχη των αγνοουμένων να τις παραδώσουν στην Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), απηύθυναν την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μετά την επίσκεψή τους στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της.

Οι δύο ηγέτες επαίνεσαν επίσης το έργο της επιτροπής, το οποίο χαρακτήρισαν ως πολύ σημαντικό, και εξέφρασαν την κοινή τους πεποίθηση ότι το έργο της ΔΕΑ, ως καθαρά ανθρωπιστικό θέμα, θα πρέπει να μείνει

ανεπηρέαστο από τις πολιτικές διεργασίες.

Κατά τη «δευτερολογία» του και κατόπιν ερώτησης, ο τ/κ ηγέτης δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις γνωστές του θέσεις στο Κυπριακό. Αν και αρχικά σημείωσε ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί η συνάντηση, στη συνέχεια είπε ότι «σε σχέση με τη συνάντηση, έχω την ίδια θέση, πρέπει να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος και να υπάρξει ισότιμη κυριαρχία για να δούμε πρόοδο. Διαφορετικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Αυτή είναι η πολιτική μου».

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε πιο ήπιο τόνο απάντησε ότι η συνάντηση αφορά ένα εξόχως ανθρωπιστικό θέμα και υπογράμμισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις που διατυπώνει ο Τατάρ. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου, κατά την οποία ανέφερε ότι «εύχομαι, Inshallah, σύντομα να καταστεί δυνατό να συναντηθούμε ξανά και μέσω μιας νέας συνάντησης να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».  Εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα, ίσως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν περισσότερα προς ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ – Τατάρ: Ανθρωπιστικό το θέμα, χωρίς διαχωρισμούς – Ευχαριστίες σε ΔΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα