Ο αρχηγός της ομάδας Βάγκνερ ισχυρίζεται ότι κατέλαβε περιοχή στο Μπαχμούτ

Ο αρχηγός της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ δήλωσε την Κυριακή ότι τα στρατεύματά του κατέλαβαν ένα χωριό της ανατολικής Ουκρανίας λίγα χιλιόμετρα από την πόλη-κλειδί του Μπαχμούτ, την οποία η Μόσχα προσπαθεί να καταλάβει εδώ και μήνες.

"Σήμερα, οι μονάδες επίθεσης Βάγκνερ κατέλαβαν την πόλη Κράσνα Χόρα", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς.

Οι

ειδικοί έχουν συζητήσει τη στρατηγική σημασία του Μπαχμούτ, αλλά η πόλη έχει μετατραπεί σε βασικό πολιτικό και συμβολικό έπαθλο καθώς η μάχη συνεχίζεται.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ και του ρωσικού στρατού ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Μπαχμούτ - αν και το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ρήξη.

Στις 11 Ιανουαρίου ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του είχαν καταλάβει την πόλη Σολεντάρ, μια πόλη εξόρυξης αλατιού με πληθυσμό που αριθμούσε περίπου 10.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, κοντά στο Μπαχμούτ.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είπε μόλις δύο ημέρες αργότερα ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έλεγχαν την πόλη.

«Μετά την κατάληψη του Σολεντάρ και τη μαζική δημοσιότητα ότι υπήρχαν άλλοι (στρατιώτες) εκτός από την ομάδα Βάγκνερ στο Σολεντάρ, φυσικά, τα παιδιά ήταν πολύ απογοητευμένα», είπε ο Πριγκόζιν την Κυριακή.

«Σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων, λίγο-πολύ, απομένουν μόνο μαχητές της Βάγκνερ και θα καταλάβουν το Μπαχμούτ», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Ζελένσκι: Απέπεμψε ακόμη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα