Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με Ουκρανούς Υπουργούς στη Βαρσοβία

Με τους Ουκρανούς Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το Σάββατο στη Βαρσοβία, είπε ο Λευκός Οίκος.

To Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΓΠΕ) μεταδίδει ότι o Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και ο Υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ θα ταξιδέψουν από την Ουκρανία, με τον Λευκό Οίκο να ενημερώνει ότι ο Μπάιντεν θα εμφανιστεί σε μια συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ

Λόιντ Όστιν με τους Κουλέμπα και Ρέζνικοφ στην πολωνική πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον κ. Κουλέμπα στην Ουάσιγκτον στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες προτού η Ρωσία ξεκινήσει την επίθεσή της. Έκτοτε, ο Κουλέμπα συναντήθηκε επίσης με τον Μπλίνκεν στην Πολωνία, δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία, στις 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρέζνικοφ δήλωσε το Σάββατο ότι ο ίδιος και ο Κουλέμπα, είχαν κοινή συνάντηση με τους Αμερικανούς ομολόγους τους για πρώτη φορά.

«Συζητάμε τρέχοντα ζητήματα και συνεργασία σε πολιτικές και αμυντικές κατευθύνσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Ρέζνικοφ στο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφία της συνάντησης στη Βαρσοβία με τους Μπλίνκεν και Όστιν.

Ο Μπάιντεν βρίσκεται στη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Πολωνία αφού συναντήθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Την Παρασκευή, συναντήθηκε με αμερικανούς στρατιώτες  στην Πολωνία κοντά στα ουκρανικά σύνορα και με εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που βοηθούν τους πρόσφυγες που φεύγουν από τη σύγκρουση.

Επαίνεσε τους Ουκρανούς που έδειξαν «ραχοκοκαλιά» ενάντια στη ρωσική εισβολή και συνέκρινε την αντίστασή τους με τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιενανμέν στην Κίνα το 1989.

Αναφέρθηκε επίσης στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «έναν άνθρωπο που, ειλικρινά, νομίζω ότι είναι εγκληματίας πολέμου».

Αργότερα το Σάββατο, πρόκειται να συναντηθεί με Πολωνούς ηγέτες και να επισκεφθεί ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και να δώσει μια σημαντική ομιλία για τη σύγκρουση.

Διαβάστε ακόμη: Η ρωσική πρεσβεία στη Ρώμη μήνυσε τη La Stampa-«Υποκινεί τη δολοφονία Πούτιν»

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Ουκρανούς Υπουργούς, Βαρσοβία,bainten, oukranous ypourgous, varsovia