Ο Μπάιντεν εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αξίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, το νέο πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για οπλικά συστήματα, όπως

π.χ. τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι διέψευσε σήμερα την αναφορά μέσων ενημέρωσης ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν την Ουκρανία να εξοντώσει Ρώσους στρατηγούς.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε την πρεσβευτή της Βρετανίας διαμαρτυρόμενο για τις κυρώσεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Ντέμπορα Μπρόνερτ, πρεσβεύτρια της Βρετανίας στη Ρωσία, και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις νέες κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε βάρος ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αντιδρά «σκληρά και αποφασιστικά» σε όλες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το Λονδίνο.

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε μεμονωμένους δημοσιογράφους και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης νωρίτερα τον Μάιο στο τελευταίο της κύμα μέτρων που αποσκοπούν στην αύξηση της πίεσης στη Μόσχα για να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν στις 9 Μαΐου θα προειδοποιήσει τη Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Ουκρανία,bainten, oukrania