Ο Γερμανός Πρόεδρος έπρεπε να επισκεφτεί και τα κατεχόμενα, είπε ο Ζορλού Τορέ

Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ–Βάλτερ Σταϊνμάιερ έπρεπε κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο, να επισκεφτεί και τα κατεχόμενα για επαφές αντί να αρκεστεί σε επίσκεψή του στην Πράσινη Γραμμή, είπε σε δηλώσεις του ο «πρόεδρος» της «βουλής» στα κατεχόμενα, Ζορλού Τορέ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση με ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών από τη Γερμανία, που βρίσκονται για παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, ο κ. Τορέ είπε ότι το ψευδοκράτος είναι «η

πατρίδα όσων λένε ότι είναι περήφανοι που είναι Τούρκοι».

Αναφέρθηκε στις επενδύσεις στα κατεχόμενα λέγοντας ότι οι τομείς τουρισμού και της παιδείας ανθίζουν.

Σχετικά με την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου είπε ότι αυτός «δεν γνωρίζει τις πραγματικότητες στο νησί» και ότι θα έπρεπε να επισκεφτεί τα κατεχόμενα για επαφές ισχυριζόμενος ότι δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται το Τείχος του Βερολίνου με το ψευδοκράτος.

Ο κ. Τορέ είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον νεοδιορισθέντα στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα ως επικεφαλής της «διεύθυνσης» ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα «εμπάργκο» κατά των Τ/κ λέγοντας ότι ο ρόλος της Τουρκίας για μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από την «απομόνωση» είναι σημαντικός.

Διαβάστε ακόμη: Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα