Ο Λαπίντ περιέγραψε σχέδιο για να σταματήσει η τρομοκρατία της Χαμάς στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαίρ Λαπίντ, παρουσίασε το αναλυτικό του σχέδιο για να νικήσει την Χαμάς στην Γάζα με οικονομικά και διπλωματικά μέσα, σε ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο για την Αντιτρομοκρατική την Κυριακή.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε μια μεγάλη, πολυετή διαδικασία για την ασφάλεια», δήλωσε ο Λαπίντ.

Ο Λαπίντ απέρριψε την διχογνωμία ότι το Ισραήλ μπορεί είτε να ανακαταλάβει τη Γάζα είτε να συνεχίσει να εμπλέκεται σε μάχες κατά της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών

ομάδων, στον παράκτιο θύλακα που το Ισραήλ εκκένωσε το 2005.

«Αυτές είναι δύο κακές επιλογές», δήλωσε. «Δεν είναι μια πραγματικότητα που μπορούμε να αποδεχτούμε».

Αντ' αυτού, το Ισραήλ θα πρέπει να προωθήσει τη διατύπωση «οικονομία για την ασφάλεια» χωρίς να διαπραγματευτεί με τη Χαμάς.»Το Ισραήλ δεν μιλάει σε τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να μας καταστρέψουν», ασκώντας πίεση στην ομάδα που ελέγχει την Γάζα.

«Η Χαμάς σας οδηγεί στην καταστροφή», είπε ο Λαπίντ. «Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει πραγματικά χρήματα και κανείς δεν θα προσπαθήσει να οικοδομήσει μια οικονομία σε ένα μέρος από όπου πυροβολεί η Χαμάς και το Ισραήλ χτυπά σε τακτική βάση».

Ένα ισραηλινό σχέδιο για την βελτίωση της ζωής στη Γάζα, εάν η Χαμάς καταθέσει τα όπλα, είναι ένας τρόπος πίεσης στη Χαμάς, είπε, και τερματισμού της «παράλογης κατάστασης», κατά την οποία μια τρομοκρατική οργάνωση επιτίθεται σε ισραηλινούς πολίτες και το Ισραήλ κατηγορείται για αυτό.

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει χρόνια και θα υποστηριχθεί από τις δυνάμεις του IDF.

«Η θέση δύναμης μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε αντί να καθήσουμε και να περιμένουμε τον επόμενο γύρο», είπε ο Λαπίντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε επίσης ότι το Ισραήλ θα επαναφέρει τους στρατιώτες και τους αμάχους που κρατούνταν από την Χαμάς.

FM @yairlapid at IDC’s CT conference this evening: The international community and the people of Gaza need to know that Hamas terrorism is what's standing between them and a normal life pic.twitter.com/8tH77tY41P

Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA) September 12, 2021

Πληροφορίες από The Jerusalem Post 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα