Ο λόγος που έπεσε έξω στις προβλέψεις η Μετεωρολογική: «Ο κόσμος έχει δίκαιο»

Απάντηση στις επικρίσεις για τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας έδωσε ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη μη έγκαιρη πρόγνωση της κακοκαιρίας της Δευτέρας (22/1), απάντησε ότι «είχε αλλάξει η πρόγνωση, είναι ένα δυναμικό κείμενο. Το πρωί μέχρι το μεσημέρι φαινόταν ότι τα φαινόμενα θα περιορίζονταν στη θάλασσα, χωρίς να επηρεάσουν ιδιαίτερα το νησί. Όμως στη συνέχεια οι συνάδελφοι έκαναν σωστά τη διάγνωση ότι κάποια από αυτά τα φαινόμενα δεν θα έμεναν στη θάλασσα.

Γι αυτό έγινε έκδοση του διορθωμένου δελτίου και κίτρινη προειδοποίηση».

Σε σχέση με τις επικρίσεις, απάντησε ότι «δεν παρακολουθώ καθόλου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ότι και να πει ο κόσμος έχει δίκαιο, δηλαδή όταν κάποιος δεν γνωρίζει τι γίνεται, είναι επόμενο να περιμένει το σφάλμα για να κάνει τα σχόλια του, είναι λογικό».

Πρόσθεσε ότι «όλα έγιναν όταν πλέον ήταν φανερό θα συνέβαινε κάτι πολύ διαφορετικό απ αυτό που προβλέπαμε το πρωί. Για κάποια φαινόμενα που αναπτύσσονται στη θαλάσσια περιοχή, επειδή δεν υπάρχουν μετρήσεις και σταθμοί στη θάλασσα, πολλές φορές φορές παρατηρούμε αυτά τα λάθη από αριθμητικά μοντέλα καιρού και όταν πλησιάσει αρκετά κοντά στον πραγματικό χρόνο φαίνεται τι πρόκειται να συμβεί. Αυτό έγινε χθες». 

Διαβάστε επίσης: 

Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου: Ζητά λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού σε 24ωρη βάση

Ξυλοφάγου: Μαρτυρία γιαγιάς για πλημμύρες - «Ήρταν και με έπιασαν πάνω τους»

ΒΙΝΤΕΟ: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Αγία Νάπα, άφησε πίσω του ζημιές

Keywords
Τυχαία Θέματα