Ο Ντούσαν δεν παίζει απόψε κόντρα (μόνο) στον Σωφρόνη...

Με τέσσερα από τα πέντε ντέρμπι κόντρα στους Big6 να είναι εντός έδρας στο β’ γύρο η ΑΕΛ γνωρίζει ότι η αξιοποίηση του «Τσιρείου» είναι ένα από τα κλειδιά για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην α’ φάση του πρωταθλήματος.

Απέναντι στην ΑΕΚ, επί της οποίας σημείωσαν στο κύπελλο την πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι αυτή τη σεζόν, οι «λέοντες» φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και συνάμα να διευρύνουν δύο εξαιρετικά σερί, τα οποία «τρέχουν».

Το πρώτο

είναι το νικηφόρο εντός έδρας, το οποίο εκτείνεται ήδη σε επτά παιχνίδια, και υπολείπεται μόνον του αντίστοιχού της την περίοδο 2000/01, όταν με προπονητή τον Ανδρέα Μιχαηλίδη είχε αρχίσει με οκτώ εντός έδρας νίκες (Διγενής Μόρφου 6-1, Ανόρθωση 2-1, Άρης 3-1, Δόξα 2-1, ΕΝΠ 1-0, ΑΠΟΕΛ 1-0, Εθνικός 1-0, Απόλλων 2-0), προτού μείνει στο 0-0 με την Ομόνοια στη 19η αγωνιστική.

Σημειώνεται ότι η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έχει πανηγυρίσει ήδη περισσότερες εντός έδρας νίκες απ’ ό,τι σε όλη την α’ φάση την περασμένη σεζόν (6-4-1), ενώ έχει καλύτερο εντός έδρας απολογισμό από την ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια το 2012 (5-2-0).

Η ΑΕΛ είναι η πρώτη ομάδα που αρχίζει με επτά εντός έδρας νίκες ένα πρωτάθλημα μετά τον Απόλλωνα της περιόδου 2017/18, του οποίου το σερί είχε διακοπεί τη 18η αγωνιστική μ’ ένα 1-1 απέναντι στην… ΑΕΛ!

Το δεύτερο σερί που τρέχει ο λεμεσιανός σύλλογος είναι το αήττητο έξι αγωνιστικών, το οποίο απέχει δύο από την κορυφαία επίδοση του Κέρκεζ. Αυτή καταγράφηκε την περίοδο 2018/19, όταν έμεινε δίχως ήττα στις πρώτες οκτώ στροφές του πρωταθλήματος, προτού ηττηθεί εντός έδρας με 3-0 από τον… Απόλλωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα