Ο πλούτος της οικογένειας Rothschild -Ποιοι είναι οι κληρονόμοι της δυναστείας

Έχοντας ορίσει πολλές εποχές οικονομικής ιστορίας και ιδρύοντας τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, ο αντίκτυπος της οικογένειας Rothschild παραμένει ευρύς.

Μετά τον θάνατο του Λόρδου Jacob Rothschild σε ηλικία 87 ετών, τον οποίο ανακοίνωσε το ίδρυμά του τη Δευτέρα, το επίκεντρο στρέφεται τώρα στους κληρονόμους της οικογενειακής

περιουσίας, αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση του 2023 της Sunday Times Rich List.

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη σχέση του Jacob Rothschild με Κύπρο και Σιακόλα

Ακολουθούν μερικά από τα εξέχοντα μέλη της οικογένειας Rothschild που βρίσκονται τώρα στο τιμόνι μιας από τις πιο ισχυρές οικονομικές δυναστείες του κόσμου, όπως τα κατέγραψε το Business Insider.

Hannah Rothschild

Η Hannah Rothschild, 61, είναι το μεγαλύτερο παιδί του Jacob Rothschild και της Serena Dunn Rothschild. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 1961 μέχρι τον θάνατο της Serena το 2019.

Η κόρη τους Hannah είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των μυθιστορημάτων "House of Trelawney", "The Probability of Love" και μιας βιογραφίας της θείας της, "The Baroness: The Search for Nica the Rebellious Rothschild".

Έχει επίσης σκηνοθετήσει και παράγει ντοκιμαντέρ όπως το "The Jazz Baroness" για τη μεγάλη της θεία και το "Hi Society: The Wonderful World of Nicky Haslam", σύμφωνα με τη σελίδα της στο IMDb.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου από το 2015 έως το 2019 και ήταν η πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση, ανέφερε το Artforum. Προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του Yad Hanap, του φιλανθρωπικού ιδρύματος της οικογένειας Rothschild στο Ισραήλ, από το 2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Nathaniel "Nat" Rothschild

Το νεότερο παιδί και μόνος γιος του Jacob Rothschild και της Serena Mary Dunn, Nat, 52 ετών, ήταν συμπρόεδρος του hedge fund Atticus Capital από το 1996 έως ότου σταμάτησε τη δραστηριότητά του το 2009. Τώρα ζει στην Ελβετία τις περισσότερες φορές και εργάζεται ως εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ηλεκτρολογικών κατασκευών Volex.

Προηγουμένως διηύθυνε την JNR Limited, μια συμβουλευτική επιχείρηση που επικεντρώνεται σε αναδυόμενες αγορές και συναλλαγές φυσικών πόρων.

Το Forbes κατέγραψε την καθαρή του περιουσία στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2012, αλλά δεν περιλαμβάνεται στην τρέχουσα κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes. Μετά το θάνατο του πατέρα του, έγινε ο 5ος βαρόνος Ρότσιλντ.

Η Hannah και ο Nat έχουν άλλα δύο αδέρφια, την Beth και την Emily, που δεν έχουν αναλάβει σημαντικούς ρόλους στη δημόσια ζωή ή στα οικογενειακά ιδρύματα Rothschild.

Lynn Forester de Rothschild

Η Lynn Forester de Rothschild, 69 ετών, ήταν παντρεμένη με τον Sir Evelyn de Rothschild, τον ξάδερφο του Jacob Rothschild, από το 2000 μέχρι το θάνατό του το 2022.

Είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Λ. Rothschild, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου με επενδύσεις σε μια σειρά από ακίνητα μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Economist Group.

Ήταν μεγάλη χρηματοδότης  για τη Χίλαρι Κλίντον το 2008 και κέρδισε τη φήμη επειδή στη συνέχεια υποστήριξε τον Τζον Μακέιν, ανέφερε το Politico. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

David Mayer de Rothschild

Ο Ντέιβιντ, 45 ετών, είναι το μικρότερο παιδί του ξαδέλφου του Τζέικομπ Ρότσιλντ, Σερ Έβελιν ντε Ρότσιλντ, και της δεύτερης συζύγου του, Βικτόρια Λου Σκοτ.

Ως περιβαλλοντικός ακτιβιστής και τυχοδιώκτης, έγραψε το "The Live Earth Global Warming Survival Handbook: 77 Essential Skills to Stop Climate Change — Or Live Through It" και έπλευσε με ένα σκάφος, το Plastiki, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και άλλα ανακυκλωμένα υλικά, από Σαν Φρανσίσκο προς Σίδνεϊ το 2009.

Δημιούργησε το The Lost Explorer, μια βιώσιμη μάρκα ρούχων και τρόπου ζωής, το 2016, ανέφερε το GQ. Το Lost Explorer πλέον πουλάει κυρίως mezcal.

Nadine de Rothschild

 Η Βαρόνη Nadine de Rothschild, 91, είναι η χήρα του Edmond Adolphe de Rothschild, ο οποίος ήταν πρόεδρος και ιδιοκτήτρια του Edmond de Rothschild Group. Όταν πέθανε το 1997, θεωρήθηκε ότι ήταν το πλουσιότερο μέλος της οικογένειας, ανέφερε τότε η Washington Post.

Η Nadine de Rothschild είναι Γαλλίδα συγγραφέας και ηθοποιός που χρησιμοποίησε το καλλιτεχνικό όνομα Nadine Tallier, σύμφωνα με το IMDb.

Ariane de Rothschild

Η Ariane, 58, ήταν παντρεμένη με τον γιο του Edmond και της Nadine Rothchild, Benjamin, από το 1999 μέχρι τον θάνατό του το 2021 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 57 ετών, ανέφερε το Forbes.

Έχοντας εργαστεί για διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Rothschild από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, έγινε διευθύνουσα σύμβουλος του Edmond de Rothschild Group το 2023, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που διοικεί τράπεζα Rothschild, ανέφεραν οι Financial Times.

Edouard Etienne Alphonse de Rothschild

Μέλος της γαλλικής πτέρυγας της οικογένειας, ο Edouard, 66, είναι γιος του Guy de Rothschild και της Γαλλίδας σοσιαλίστριας Marie-Hélène Naila Stephanie Josina de Rothschild.

Το 2004, απέρριψε μια θέση στη γαλλική τράπεζα Rothschild &Cie για να επικεντρωθεί σε επιδιώξεις εκτός χρηματοοικονομικών, ανέφεραν οι New York Times.

Ο Edouard κατέχει μερίδιο του αμπελώνα Lafite και είναι φανατικός λάτρης των αλόγων, έχοντας υπηρετήσει ως πρόεδρος της France Galop από το 2003 έως το 2011 και από το 2015 και μετά, ανέφερε το BloodHorse. Το 2005, επένδυσε περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια στην αριστερή παριζιάνικη εφημερίδα Libération και έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της το 2010.

Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στο Ισραήλ, ανέφερε το RFI. Μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ συνέβαλαν στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, αγοράζοντας γη από οθωμανικές αρχές και χρηματοδοτώντας την κατασκευή των κτιρίων της Κνεσέτ και του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ, σύμφωνα με την Εβραϊκή Εικονική Βιβλιοθήκη.

David René James de Rothschild

Ο αδερφός του Edouard, David René James de Rothschild, διετέλεσε πρόεδρος της Rothschild &Co Gestion από το 2012 έως το 2018, όταν κατέλαβε τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Rothschild &Co. Έγινε επίτιμος πρόεδρος το 2023, σύμφωνα με τον επίσημος ιστότοπο της Rothschild &Co.

Ο 81χρονος υπηρετεί επίσης ως πρόεδρος της γαλλικής οργάνωσης μνήμης του Ολοκαυτώματος, Fondation pour la Mémoire de la Shoah.

Emma Georgina Rothschild

Η Emma Georgina Rothschild, 75, είναι κόρη του Victor Rothschild, του 3ου Βαρόνου Rothschild — πατέρα του Jacob Rothschild — και της δεύτερης συζύγου του, Teresa Georgina Rothschild.

Είναι οικονομική ιστορικός στο Χάρβαρντ και επίτιμη καθηγήτρια στο Cambridge και στο Centre d'Histoire de Sciences Po στο Παρίσι, σύμφωνα με τη βιογραφία της στην επίσημη ιστοσελίδα του Χάρβαρντ. Υπηρετεί επίσης ως διαχειρίστρια του αρχείου Rothschild, ενός κέντρου έρευνας για την οικογένεια με έδρα το Λονδίνο. Είναι παντρεμένη με τον βραβευμένο με Νόμπελ οικονομολόγο Amartya Sen.

James Rothschild

Ο James Rothschild, 38, είναι εγγονός του Victor Rothschild, του 3ου Βαρόνου Rothschild.

Είναι ο ιδρυτής και ο διευθύνων εταίρος της εταιρείας ανάπτυξης τεχνολογίας Tru Arrow Partners και ο συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας West Arrow, σύμφωνα με το βιογραφικό του στον επίσημο ιστότοπο της Rockefeller Capital Management. Είναι επίσης διαχειριστής του Yad Hanap.

Παντρεύτηκε τη κληρονόμο του ξενοδοχείου Nicky Hilton στο παλάτι του Kensington το 2015, σύμφωνα με το περιοδικό People.

Keywords
rothschild, rothschild, new york times, έως ότου, financial times, new york, τραπεζες, jacob, times, list, κυπρος, business, insider, house, love, jazz, world, imdb, nat, hedge, fund, capital, εταιρεία, economist, group, david, live, earth, global, survival, lost, explorer, washington, guy, york, france, james, emma, cambridge, arrow, west, hilton, people, εθνικη τραπεζα, βιογραφικο, Λιμάνι του Σίδνεϊ, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τελος ακινητης περιουσιας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, imdb, ακινητα, γυναικα, εδρα, ηθοποιος, ισραηλ, λονδινο, ντοκιμαντερ, capital, earth, economist, hilton, james, lost, people, times, ακτιβιστης, δευτερα, εγινε, εκθεση, ελβετια, επενδυσεις, εποχες, εταιρεία, ετων, ευρωπη, εφημεριδα, έως ότου, ζωη, ζωης, ιδια, ιδρυση, ηλικια, ιδρυμα, οικογενεια, ονομα, παιδι, παρισι, πεθανε, πλαστικα, ροτσιλντ, συνεχεια, σειρα, τυχοδιωκτης, φημη, χηρα, group, αγορες, arrow, business, cambridge, guy, david, explorer, emma, financial times, france, fund, global, hedge, jacob, jazz, list, nat, new york times, new york, washington, survival, τραπεζα, θεια, υλικα, west, world, insider, york, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα