Ο «Πρέσβης» Τουρκίας στα κατεχόμενα αναφέρθηκε σε ένα «σύγχρονο κράτος»

Τον ισχυρισμό ότι τα κατεχόμενα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα στοιχεία ενός σύγχρονου κράτους, προέβαλε ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Ο «πρέσβης» Μετίν Φεϊζίογλο, επισκέφθηκε τον "πρόεδρο" της «βουλής», Ζορλού Τορέ, με την ευκαιρία, όπως μεταδίδεται, εξασφάλισης από τα κατεχόμενα της ιδιότητας του παρατηρητή  στη Συνέλευση της Ένωσης των Κοινοβουλευτικών Μελών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (TURKPA).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Φεϊζίογλου είπε πως "η ένταξη" των κατεχομένων στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με το συνταγματικό της όνομα είναι ένα εξαιρετικά

σημαντικό στάδιο στην ιστορία του Κυπριακού.

Με αναφορά στα βήματα για την αναβάθμιση των κατεχομένων στη διεθνή σκηνή, ο «πρέσβης» ισχυρίστηκε ότι «είτε με το καθεστώς παρατηρητή είτε με το καθεστώς πλήρους μέλους αυτό δεν είναι πολύ σημαντικό, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ένταξη ως 'κράτος'. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αναγνώριση χωρίς την ονομασία 'αναγνώριση'», είπε. 

«Ελπίζουμε ότι θα δούμε τις μέρες που το ισότιμο, κυρίαρχο κράτος της 'τδβκ' από την άποψη του διεθνούς δικαίου θα αναγνωριστεί από ολόκληρο τον κόσμο. Η 'τδβκ' τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και τα στοιχεία ενός σύγχρονου κράτους. (Και εφόσον) η 'τδβκ'είναι ένα 'ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος', πρέπει να εξαλειφθούν όλες οι διαρθρωτικές ελλείψεις στις υποδομές και να καταστεί βιώσιμο. Πολύ σύντομα θα θέσουμε σε λειτουργία ένα από τα πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της περιοχής με κόστος 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Το άνοιγμα αυτού του αεροδρομίου σημαίνει ότι υπάρχει ένα 'κράτος' εδώ, είναι 'ανεξάρτητο, κυρίαρχο'», ανέφερε ακόμη ο «πρέσβης».

Ο Τούρκος «πρέσβης» πρόσθεσε πως «η εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω καλωδίου είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι, μια ένδειξη, μια απόδειξη ότι υπάρχει ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος εδώ που θα συνεχίσει την ύπαρξή του για πάντα. Το ζήτημα με αυτό το καλώδιο, το οποίο προκαλεί θυμό και ανησυχία στη ε/κ πλευρά και στους υποστηρικτές της, είναι το εξής: Η 'τδβκ' θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια και θα την στέλνει στην Ανατολία μέσω καλωδίου".

Πρόσθεσε πως "όταν η Γερμανία και η Ρουμανία αρχίσουν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι Τουρκοκύπριοι, αυτό θα σημάνει τη σφράγιση της μόνιμης αποδοχής του 'κράτους' εδώ. Το καλώδιο θα διασφαλίζει την ασφάλεια της παροχής ενέργειας από την Τουρκία όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Και όταν ο ήλιος λάμπει, οι Τουρκοκύπριοι θα στέλνουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν σε όλο το σύστημα, δίνοντας το μήνυμα 'είμαστε ισότιμο μέλος αυτής της οικογένειας κρατών'».

Στα πλαίσια των δηλώσεων του ο κ. Φεϊζίογλου αναφέρθηκε και σε άλλα έργα της κυβέρνησής του για τα κατεχόμενα. 

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Βήματα για πράσινη ενέργεια και ηλεκτρική σύνδεση με την Τουρκία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα