Ο ρόλος των νοσηλευτών του Mediterranean Hospital

Ανδρέας Ανδρέου, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ MEDITERRANEAN HOSPITAL

Η Εξειδικευμένη Νοσηλευτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του υποσχόμενου επιστημονικού λειτουργήματος αφού μέσα από τις γνώσεις που παρέχει, συμβάλλει στην ομαλότερη έκβαση της συνεργασίας με την υπόλοιπη Επιστημονική Ομάδα του Mediterranean Hospital.

Οι Νοσηλευτές του Mediterranean Hospital αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της Υγειονομικής Περίθαλψης των ασθενών του Νοσοκομείου, καθώς χρόνο με το χρόνο, διαδραματίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην παροχή φροντίδας και περίθαλψης

των ασθενών.

Ως υποστηρικτές των ασθενών και ειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας, ο ρόλος των νοσηλευτών είναι από τους πιο σημαντικούς στην κάλυψη των αναγκών περίθαλψης ενός αυξανόμενου αριθμού ασθενών.

Οι Νοσηλευτές του Mediterranean Hospital έχουν από καιρό προσφέρει υψηλό επίπεδο φροντίδας στο ευρύ κοινό.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ MEDITERRANEAN HOSPITAL

Κατά την επίσκεψη σας στο Νοσοκομείο πιθανότατα ένας Νοσηλευτής η μία Νοσηλεύτρια είναι το πρώτο άτομο που θα επικοινωνήσει μαζί σας για το ατομικό αναμνηστικό ιστορικό υγείας σας.

Μεταξύ της ερώτησης για την υγεία σας και του ελέγχου των ζωτικών σας σημείων, αυτός ή αυτή πιθανότατα έκανε κάτι που φαινόταν σαν μικρή συζήτηση.

Αυτή η μικρή κουβέντα, ωστόσο, δεν ήταν μόνο για να σας καθησυχάσει ή να αποφύγει τη σιωπή.

Οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές γνωρίζουν ότι το να αφιερώσουν χρόνο για να γνωρίσουν τους ασθενείς μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την αποκάλυψη σημαντικών πληροφοριών για την υγεία - πληροφορίες που οι ασθενείς δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν διαφορετικά.

Αφού εξετασθείτε από το άρτια καταρτισμένο Ιατρικό Προσωπικό,  οι Νοσηλευτές επανέρχονται για τυχόν φάρμακα που συνταγογράφησε ο ιατρός και για να σας ρωτήσουν εάν είχατε επιπλέον ερωτήσεις.

Στην περίπτωση διανυκτέρευσης στο Νοσοκομείο, ο χρόνος παραμονής των ασθενών με τους νοσηλευτές είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο χρόνος που περνούν οι νοσηλευτές με τους ασθενείς τους παρέχει επίσης μοναδικές γνώσεις σχετικά με τις επιθυμίες και τις ανάγκες, τις συμπεριφορές, τις συνήθειες υγείας και τις ανησυχίες των ασθενών, καθιστώντας τους έτσι σημαντικούς υποστηρικτές στη φροντίδα τους.

Οι νοσηλευτές του Mediterranean Hospital νοιάζονται για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά προσφέροντας εξατομικευμένη ατομική φροντίδα.

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ (TRIAGE)

Στις μέρες μας η νοσηλευτική επιστήμη έχει αναπτυχθεί πολύ με τους νοσηλευτές να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στο χώρο των Επιστημών Υγείας, όπως αυτή της Διαλογής (triage).

Η Διαλογή (Triage) στο Mediterranean Hospital αποτελεί βασική και σημαντική δομή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του.

Έχοντας πλέον εξελιχθεί, δεν έχει μόνο ως στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των βαρύτερα ασθενών, αλλά καθορίζει τη ροή όλων των ασθενών στο ΤΕΠ, αξιολογώντας στοιχεία όπως η βαρύτητα κάθε ασθενούς και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Στο χώρο διαλογής, υποδέχονται τον ασθενή Ιατροί και νοσηλευτές και ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασής του τον κατευθύνουν με πρωταρχικό στόχο την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ MEDITERRANEAN HOSPITAL ΩΣ ΚΡΙΣΗΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Η συνεχιζόμενη εμβάθυνση των γνώσεων στο πεδίο της υγείας, αφενός προσφέρουν νέες δυνατότητες στη θεωρητική και κλινική εκπαίδευση των  νοσηλευτών και αφετέρου προάγουν τη βελτίωση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στο έργο τους, οι Νοσηλευτές του Mediterranean Hospital αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην εκπαίδευση τους.

Η Διεύθυνση του Νοσοκομείου επενδύει στην εκπαίδευση του Προσωπικού παρέχοντας εβδομαδιαία εκπαιδευτικά μαθήματα τα οποία παραδίδονται από εξιδεικευμένες ιατρικές ειδικότητες ή αντίστοιχα από εκπαιδευμένους Νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Ακόμη, το Mediterranean Hospital διαθέτει Επιτροπή Εκπαίδευσης και Έρευνας η οποία διερευνά και αναπτύσσει εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα ως απάντηση για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Αξιολογεί τα τρέχουσα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για τη χρησιμότητα τους και προτείνει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες ως απάντηση στις ανάγκες του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Ταυτόχρονα η Διεύθυνση στηρίζει και παροτρύνει κάθε Νοσηλευτή ο οποίος επιθυμεί να συμμετάσχει σε εξωτερικά εκπαιδευτικά σεμινάρια παρέχοντας του επιπλέον εκπαιδευτικές άδειες επί μίσθωσης, εξασφαλίζοντας έτσι την βελτιστοποίηση της περίθαλψης των ασθενών.

ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Mediterranean Hospital ως ένα από τα μεγαλύτερα Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Κύπρου και με πλήρη συμμετοχή στο Γενικό Σύστημα Υγείας διαθέτει τα πιο κάτω Νοσηλευτικά Τμήματα:

Τμήμα Ατυχημάτων &Επειγόντων ΠεριστατικώνΜονάδα Εντατικής ΘεραπείαςΚαρδιολογική ΜονάδαΧειρουργικό ΤμήμαΕνδοσκοπικό ΤμήμαΓενική Νοσηλευτική Μονάδα Α΄Γενική Νοσηλευτική Μονάδα Β΄ - ΠαιδιατρικόΟγκολογικό ΤμήμαΤμήμα ΧειρουργείωνΤμήμα Εξωτερικών Ιατρείων

ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ MEDITERRANEAN HOSPITAL

«Να είμαστε ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπης που διατηρώντας ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας  με αφοσίωση και σεβασμό επικεντρώνοντας στις ανάγκες του ασθενή.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ MEDITERRANEAN HOSPITAL

«Μόνο υπερηφάνεια θα μπορούσα να νιώθω που είμαι μέλος της οικογένειας αυτής. Η πορεία μου στο Mediterranean Hospital αποτελεί πρωταρχικό και αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Έχω μάθει πολλά, συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά, και οφείλω ακόμα περισσότερα στο Νοσοκομείο αυτό.» Α.Α.

«Το μυστικό της χαράς στο νοσοκομείο μας περιέχεται σε μια φράση: «Από τον άνθρωπο για τον Άνθρωπο». Το να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται η προσπάθεια σου σημαίνει πολλά. Αν και οι καθημερινές προκλήσεις κάποιες φορές είναι δύσκολες, τις ξεπερνούμε για το καλό του ασθενή μας με αγάπη και άριστη συνεργασία.» Γ.Χ.

«Θα μπορούσα να πω πως το Mediterranean Hospital είναι η χρυσή τομή στην εξέλιξη και την εκπαίδευση» Ν.Γ.

«Το νοσοκομείο Mediterranean όχι μόνο πίστεψε σε εμάς αφού μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε από νωρίς, αλλά μετέπειτα έδωσε το τιμόνι σε νέους ανθρώπους για να ανελιχθούν και να βελτιωθούν μαζί του. Επενδύει στη γνώση μας μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μας. Όλα αυτά κάνουν το νοσοκομείο στο οποίο εργάζομαι να είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός εργοδότησης.» Μ.Λ.

«Το Mediterranean Hospital αποτελεί σταθμό στην καριέρα μου στη Νοσηλευτική και σε αυτό οφείλω πολλά.» Σ.Α.

«Το Mediterranean μας αγκάλιασε με αγάπη από την πρώτη στιγμή και μας δίδαξε να προσφέρουμε και εμείς με την σειρά μας αγάπη στον κόσμο. Είναι τιμητικό να είσαι στην οικογένεια του Mediterranean Hospital και να μαθαίνεις από αυτό. » Γ.Γ.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;

To Mediterranean Hospital Επενδύει στους Ανθρώπους του καθώς σε αυτούς στηρίζεται η επίτευξη των στόχων του.

Εάν ψάχνετε για το επόμενο βήμα στην καριέρα σας, στον Τομέα Υγείας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Mediterranean Hospital μέσω email στο: [email protected] ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 25 200 112 ή 25 200 116

Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας του Mediterranean Hospital Of Cyprus!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρικό: 25 200 000

Τμήμα Επειγόντων και Ατυχημάτων Περιστατικών: 25 200 180

Keywords
Τυχαία Θέματα