Οι αδελφικές σχέσεις είναι πολύτιμες αλλά δύσκολες

Τα αδέλφια μας εισβάλλουν στη ζωή μας, συχνά ακάλεστα, και από την πρώτη μέρα της συνύπαρξής μας μαζί τους ξεκινάει να χτίζεται μια σχέση ζωής.

Αν και η ιστορία είναι γεμάτη από εφιαλτικά παραδείγματα αδελφών που έφτασαν στα άκρα από ζήλια και ανταγωνισμό, στις ζωές των περισσότερων «κανονικών» ανθρώπων η αδελφική σχέση δοκιμάζεται και εδραιώνεται μέσα από το κοινό παιχνίδι, τις κοινές εμπειρίες, τους κοινούς τόπους που δημιουργεί η ζωή στο ίδιο σπίτι.

Παρόλο που υπάρχουν αδέλφια με σχέσεις ψυχρές και απόμακρες, δεν είναι λίγα εκείνα που απολαμβάνουν μια σχέση μοναδική και πολύτιμη.

Κι

όμως, ακόμη και σε αυτές τις ιδανικές περιπτώσεις, σπανίως θα συναντήσει κανείς αδέλφια που ποτέ δεν μάλωσαν, δεν ζήλεψαν, δεν πλακώθηκαν, δεν βρίστηκαν, δεν κάρφωσαν ο ένας τις αταξίες του άλλου στους γονείς, δεν έκαναν καψώνια ο ένας στον άλλο.

Ωστόσο, κάτι στάθηκε πιο δυνατό από όλα αυτά τα ψιλοπράγματα: η βαθιά ρίζα που άπλωσε μέσα τους μια σχέση, την οποία δεν επέλεξαν, αλλά που ήρθε, για να τους καθορίσει τη ζωή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.kidsgo.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα