Οι «χρυσές» συμφωνίες της Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο τελικό του Champions League στην ιστορία της, και το έκανε αποκλείοντας  στη... «μάχη» του «Golfico» την Παρί ΣΖ.  

Κι αν στην Κωνσταντινούπολη (29/5)  εκείνη θα επιδιώξει  το πρώτο της τίτλο στην κορυφαία διοργάνωση, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά αυτό το τρόπαιο μετά από 10 χρόνια.

Η αγγλική ομάδα, μέλος του "City Football Group",  έχει

ένα κατάλογο παικτών που ζηλεύει κάθε ομάδα, χάρη στις επενδύσεις 1,858 δισ. ευρώ του "Abu Dhabi United Group" (ADUG), που ανήκει στον Σεΐχη Μανσούρ Μπεν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στρατηγική που επιτρέπει όχι μόνο σημαντικούς παίκτες, αλλά και πολύ καλά συμβόλαια.

Κάτι που φαίνεται και από τα χρήματα που βάζει η Σίτι στα ταμεία της μέσω συμφωνιών με τους χορηγούς.

Η Σίτι έχει την Puma ως τεχνικό χορηγό, μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2019 και αρχικά θα επεκταθεί έως το 2029. Η γερμανική μάρκα ήρθε να αντικαταστήσει τη Nike, με συνέπεια η Σίτι λαμβάνει περίπου 74 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με αυτήν συμβουλευτική  εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, KPMG.

Όσον αφορά στον κύριο χορηγό της, αυτή είναι η Etihad Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία των ΗΑΕ με έδρα το Αμπού Ντάμπι.

Η σχέση μεταξύ των δύο μερών ξεκίνησε το 2011 και διαρκεί έως τον Ιούνιο του 2021.

Μέσω αυτής της συμφωνίας η ομάδα λαμβάνει 51 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του ονόματος του σταδίου της ομάδας.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι οι «Πολίτες» έχουν μια μακρά λίστα χορηγών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν: Nissan, Etisalat, Nexen Tire, Marathon Bet, EA Sports, Cisco, WIX, Rexona, SAP και Visit Abu Dhabi.

ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα