Οι τρεις προτεραιότητες του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη

Τον Μάριο Χαρτσιώτη διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος διαδέχεται την Άννα Προκοπίου Κουκκίδου.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, αφότου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την «τιμή», ο κ. Χαρτσιώτης αναφέρθηκε στους τρεις κύριους άξονες στους οποίους θα εστιάσει και οι οποίοι είναι σύμφωνοι με την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως είπε, η υλοποίηση των αξόνων αυτών έχει ήδη αρχίσει από την κ. Κουκκίδου.

Διαβάστε επίσης: Το who is who των νέων Υπουργών

της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη

Οι άξονες αυτοί είναι:

Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που ήδη έχει αρχίσει. Στόχος είναι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος των Κεντρικών Φυλακών.Προσπάθεια να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον Κύπριο πολίτη

Επί του τρίτου άξονα, ο κ. Χαρτσιώτης είπε συμπληρωματικά τα εξής: «Βλέπουμε μία έξαρση της εγκληματικότητας, γενικότερα της βίας. Για να φτάσουμε στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας, πρέπει να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε».

Καταλήγοντας, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ως σημαντικό το έργο της προκατόχου του και επεσήμανε ότι θα γίνουν διορθωτικές κι άλλες κινήσεις, ώστε η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας να μην παραμείνει κενή λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα