ΟΗΕ: Η Κίνα δεν θα αντιτεθεί στην επιστροφή των ΗΠΑ στην UNESCO

Η Κίνα δεν θα αντιτεθεί στην επανένταξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην UNESCO, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της στον εν λόγω οργανισμό του ΟΗΕ, παρά τις δυσκολίες στις σχέσεις του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον.

«Η UNESCO έχει ανάγκη όλες οι χώρες μέλη να δώσουν το χέρι προκειμένου

να επιτελέσει τις αποστολές της», δήλωσε ο Γιανγκ Τζιν. «Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με όλα τα κράτη μέλη , περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε δύο φορές από την UNESCO, κάτι που είχε «αρνητικό αντίκτυπο» στoν οργανισμό.

Νωρίτερα σήμερα, η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ζήτησαν επισήμως να επανενταχθούν στην UNESCO, από την οποία είχαν αποχωρήσει υπό τον Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζοντας «μια ισχυρή πράξη».

Η αμερικανική απόφαση εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της όλο και πιο ισχυρής αντιπαλότητας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο σε μια περίοδο που η Κίνα επιθυμεί να αλλάξει την πολυμερή διεθνή τάξη που εγκαθιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και της οποίας μία έκφραση είναι η UNESCO, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα