ΟΗΕ: Η Κύπρος διακρινόταν για το χρήσιμο και σημαντικό έργο της στη Μ.Ανατολή

Κατά την χθεσινή (07.03.24) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ρωτήθηκε από την ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ αν η Προσωπική Απεσταλμένη του κ. Guterres για την Κύπρο κα Maria Angela Holguin έχει κάποια σχέδια όταν επιστρέψει στην Κύπρο μετά την

ολοκλήρωση των επαφών της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Dujarric είπε ότι η κα Holguin θα μεταβεί στην Κύπρο για να συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και με την κοινωνία των πολιτών. Επεσήμανε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κα Holguin, γιατί θα μπορέσει να ακούσει τις απόψεις ενός ευρύτερου φάσματος συνομιλητών και στη συνέχεια θα υποβάλει την έκθεση της στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σε άλλη ερώτηση, αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εργάζεται για τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την υποστήριξη των ανθρώπων στη Γάζα καθώς και την αυριανή επίσκεψη της Ursula von der Leyen στην Κύπρο, και τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε από τον Εκπρόσωπο αν μπορεί να σχολιάσει αυτή την προσπάθεια.

Στην απάντηση του ο κ. Dujarric τόνισε ότι η Κύπρος διακρινόταν για το χρήσιμο και σημαντικό έργο της στη Μέση Ανατολή ιδιαίτερα σε ανθρωπιστικά θέματα. Συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται για δεκαετίες και κατέληξε ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, έχουν επισκεφθεί την Κύπρο για να συζητήσουν ναυτιλιακά θέματα με τις Κυπριακές αρχές.

Για τις ερωτοαπαντήσεις αυτούσιες στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα