Οικολόγοι: Iκανοποίηση για απόφαση Ανώτατου για πρώην κρατικούς αξιωματούχους

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Ανώτατου για έλεγχο ανάληψης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από πρώην κρατικούς αξιωματούχους εξέφρασε το Κίνημα Οικολόγων.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για τη χθεσινή γνωμάτευση του Ανώτατου Δικαστηρίου ως προς την συνταγματικότητα των πρόσφατων προνοιών που προώθησε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον «περί του Ελέγχου της Ανάληψης Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα από Πρώην Κρατικούς Αξιωματούχους

και Ορισμένους Πρώην Υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμου».

Ειδικότερα, στην σχετική προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η συμπερίληψη των Δικαστών και του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, στη νομοθεσία που αφορά τον έλεγχο ανάληψης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από πρώην κρατικούς αξιωματούχους, είναι, καθ’ όλα, σύμφωνη με το Σύνταγμα.

"Δεν νοείται να εξαιρούνται ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους από την υποχρέωση να λαμβάνουν άδεια από ειδική επιτροπή για την επαναδραστηριοποίηση τους " ανέφερε ο κ. Χάρης Ιωσηφίδης συντονιστής της επιτροπής νομικών θεμάτων του Κινήματος

Το γεγονός αυτό, εισάγει μια νέα οπτική στην συζήτηση που διεξάγεται σε επίπεδο Βουλής για τη συμπερίληψη των Δικαστών και των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας στο νόμο για το Πόθεν Έσχες. Σε αυτή τη βάση, παραμένει και θα συνεχίσει να προωθείται το αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ετήσιο και ενδελεχή έλεγχο των περιουσιακών δηλώσεων όλων των αξιωματούχων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας του κράτους.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα