Οικολόγοι: Μέτρα για καύσιμα και ρεύμα θα οδηγήσουν σε νέο «κύμα» ακρίβειας

Η Κύπρος μπαίνει επίσημα σε ένα νέο «κύμα» ακρίβειας μετά τον τερματισμό των μέτρων για τα καύσιμα και το ρεύμα. Τα μέτρα για ένα χρονικό διάστημα και όσο κρατήσαν έδωσαν αρκετές ανάσες στο καταναλωτικό κοινό και σε πολλά νοικοκυριά.

Εμείς, αυτό που αναμέναμε από την Κυβέρνηση είναι την ανάπτυξη στρατηγικών, και όχι τον τερματισμό των υφιστάμενων μέτρων ιδιαίτερα, αυτή την δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού που ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη. Οι αυξανόμενες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων,

τα χαμηλά εισοδήματα των πολιτών αλλά και οι κατοικίες με κακή μόνωση οδηγούν με σταθερό ρυθμό σε αύξηση των ατόμων που υποφέρουν λόγω της ενεργειακής φτώχειας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως αυτή η ενέργεια της Κυβέρνησης είναι λανθασμένη και θα οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε αδιέξοδο, καθώς η ακρίβεια δεν έχει αποχωρήσει από την Κύπρο, αλλά αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της εποχής μας ιδιαίτερα για τους νέους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το κράτος θα πρέπει άμεσα να αναπτύξει στρατηγικές και να εφαρμόσει δράσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες:

1.        Αλλαγές σε πολιτικές που θα οδηγήσουν σε μείωση των εξόδων των νοικοκυριών

2.        Ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για σωστή ενεργειακή συμπεριφορά των ενοίκων

3.        Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης και βοηθημάτων σε οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

4.        Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα