Όλα τα σενάρια για την πρώτη και την έκτη θέση

Επτά ομάδες κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα εν όψει της 26ης αγωνιστικής, η οποία θα ρίξει την αυλαία της α’ φάσης και θα καθορίσει τα γκρουπ και την αφετηρία των ομάδων για τα πλέι οφ.

Τρεις ομάδες (Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων) διεκδικούν την πρώτη θέση, τέσσερις (Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ, Δόξα, Πάφος) την έκτη και το SigmaLive παραθέτει όλα τα σενάρια για την έκβαση σε αυτές τις δύο κούρσες.

Το

πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου
19:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
16:00 Ανόρθωση - Δόξα
18:30 Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
16:00 Εθνικός Άχνας - ΑΕΛ
18:30 Απόλλων - ΕΝΠ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
19:00 Πάφος FC - Ερμής

Σενάρια για την πρώτη θέση
Η Ομόνοια ορίζει τη μοίρα της και με νίκη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ κόβει πρώτη το νήμα, ακόμη κι αν νικήσουν ΑΕΛ κι Απόλλων στα δικά τους παιχνίδια.

Αν το «τριφύλλι» φέρει ισοπαλία με τους «γαλαζοκίτρινους», τότε χρειάζεται μη νίκη της ΑΕΛ, προκειμένου να τερματίσει πρώτο, καθώς πλεονεκτεί του Απόλλωνα σε πιθανή ισοβαθμία (στους 54 πόντους).

Αν ηττηθούν από τον ΑΠΟΕΛ, τότε οι «πράσινοι» θα τερματίσουν πρώτοι, αν δεν νικήσουν οι σύλλογοι της Λεμεσού, καθώς πλεονεκτούν της ΑΕΛ σε πιθανή ισοβαθμία (στους 53 βαθμούς).

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έχει μόνον έναν τρόπο να κόψει πρώτη το νήμα: να νικήσει τον Εθνικό Άχνας και η Ομόνοια να μην κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Ακόμη πιο ζόρικο το σενάριο πρωτιάς του Απόλλωνα, ο οποίος εκτός από νίκη του επί της ΕΝΠ χρειάζεται ήττα των «πρασίνων» και μη νίκη της συμπολίτισσάς του.

Σενάριο τριπλής ισοβαθμίας δεν υπάρχει.

Η βαθμολογία των τεσσάρων:
1. Ομόνοια 53
2. ΑΕΛ 52
3. Απόλλων 51

Σενάρια για την έκτη θέση
Ο Ολυμπιακός εκκινεί την κούρσα από θέση ισχύος. Αν νικήσει την ΑΕΚ, είναι έκτος, ό,τι κι αν συμβεί στα άλλα παιχνίδια. Αν δεν κερδίσει, τότε θα πρέπει ΑΠΟΕΛ, Δόξα και Πάφος να μη φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από το δικό του.

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό και ίδιο με Δόξα και Πάφο, προκειμένου να πλασαριστεί στην έκτη θέση.

Η Δόξα θέλει είτε νίκη της επί της Ανόρθωσης και ταυτόχρονα απώλειες για Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ, είτε ισοπαλία της με την «Κυρία» και ταυτόχρονα ήττες του Ολυμπιακού και του ΑΠΟΕΛ και μη νίκη της Πάφου.

Η Πάφος, τέλος, χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη με τον Ερμή και συνάμα μη νίκες των Ολυμπιακού, ΑΠΟΕΛ και Δόξας.

Η βαθμολογία των τεσσάρων:
6. Ολυμπιακός 31
7. ΑΠΟΕΛ 30
8. Δόξα  30
9. Πάφος 29

Keywords
Τυχαία Θέματα