Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των προσόψεων στην Πιγιαλέ Πασά

Η αποκατάσταση των προσόψεων των κτιρίων της Οδού Πιγιαλέ Πασά έχει «αναβαθμίσει περαιτέρω την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση του έργου.

Η ανανεωμένη όψη της είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς καθώς επισκέπτεται τη Λάρνακα, αφού είναι το σημείο που ενώνει τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και την περιοχή Μακένζι, σημειώνεται. Το κόστος ανήλθε στα €1.116.000 συν ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται,

η πολυσύχναστη οδός Πιγιαλέ Πασά «έμενε για πάρα πολλά χρόνια αφημένη στον χρόνο» με τον Δήμο να προχωρά στον εξωραϊσμό των προσόψεων των κτιρίων «προς όφελος όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της πόλης».

Στόχος του έργου, συμπληρώνεται, ήταν «να προβληθεί και να αναδειχθεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καθώς και η ιστορία της τουρκοκυπριακής συνοικίας» και γι’ αυτό οι εργασίες στις προσόψεις έγιναν για επαναφορά τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους μορφή.

Μεταξύ άλλων, έγινε καθαρισμός δομικών στοιχείων, απομάκρυνση σκουριάς, εντοπισμός σημείων με υγρασία, επιδιόρθωση ρωγμών και βλαβών στις τοιχοποιίες, σοβάτισμα της τελικής επιφάνειας, επιδιορθώσεις των μετώπων των μπαλκονιών και «γενικά, απομακρύνθηκε οτιδήποτε θεωρείτο ότι αλλοιώνει την εικόνα των κτιρίων».

Οι εργασίες περιελάμβαναν μπογιάτισμα των προσόψεων και των πλάγιων όψεων «με γήινα χρώματα, σύμφωνα με τους ενδεικνυόμενους χρωματισμούς».

Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014 – 2020) και από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα