Ομάδα διασωστών από Ισπανία διέκοψε τις εργασίες στη ΝΑ Τουρκία - Κριτική

Ομάδα διασωστών από την Ισπανία που είχε σπεύσει στην Τουρκία για να συμβάλλει στις εργασίες διάσωσης στα συντρίμμια διέκοψε τις εργασίες της ασκώντας κριτική στην τουρκική Κυβέρνηση για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της στο μέτωπο των σεισμών.

Σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Γκιερτσέκ Γκουντέμ», το «RTVE», ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς της Ισπανίας, συνομίλησε με τις ξένες ομάδες που παρείχαν υποστήριξη έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές

της Τουρκίας.

Μιλώντας στο ισπανικό δίκτυο, οι διασώστες επεσήμαναν ότι «η τουρκική Κυβέρνηση αποφάσισε να εισέλθει στα ερείπια με οικοδομικό εξοπλισμό. Η τοποθέτηση εξοπλισμού κατασκευών σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου. Αλλά οι μηχανές σκοτώνουν ανθρώπους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό».

Ομάδα από την Σεβίλλη που βρέθηκε στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός, δηλαδή αν το εξουσιοδοτημένο όργανο ή η Κυβέρνηση ήταν σε θέση να συντονιστούν καλύτερα, θα μπορούσαμε να είχαμε επωφεληθεί πολύ περισσότερο από τις ευκαιρίες που έχουμε σήμερα εδώ».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ομάδα διασωστών από το Ισραήλ διέκοψε τις εργασίες της στην Τουρκία επικαλούμενη την κατάσταση δημόσιας τάξης που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. 

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία: Η χώρα θα στείλει οκτώ άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα