Ομόνοια: Πισωγύρισμα στην εποχή των Λοτίνα, Ολίβα και Γκόμεθ

Επί συνόλου 32 αναμετρήσεών της στην α’ κατηγορία με τη Δόξα η Ομόνοια είχε μείνει μόνο μια φορά «άσφαιρη».

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014, στο ΓΣΠ, το «τριφύλλι» με τον Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα στον πάγκο είχε μείνει στο 0-0 με το προσφυγικό σωματείο, που είχε τότε στο τιμόνι τον Σοφόκλη Σοφοκλέους.

Αυτή ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής (8/11) και η μοναδική «λευκή» ισοπαλία στα παιχνίδια των δύο συλλόγων.

Το χθεσινό 0-0, εκ νέου στο ΓΣΠ, άφησε τους «πράσινους»

δίχως νίκη για τρίτη συναπτή αγωνιστική, καθώς είχαν προηγηθεί το εντός έδρας 0-0 με την ΕΝΠ και το εκτός έδρας 0-1 από τον Ολυμπιακό).

Είναι η δεύτερη φορά υπό τον Χένινγκ Μπεργκ που καταγράφεται η επίδοση, η πρώτη ήταν την περίοδο 2019/20 από την πέμπτη μέχρι και την έβδομη αγωνιστική (εκτός έδρας 1-2 από την Πάφο, εκτός έδρας 0-0 με την Ανόρθωση και εντός έδρας 1-1 με τον Ολυμπιακό).

Είναι όμως η πρώτη φορά επί των ημερών του Νορβηγού τεχνικού που η Ομόνοια συμπληρώνει τρεις αγωνιστικές δίχως να σκοράρει. Για την ακρίβεια, το διάστημα… αφλογιστίας της ομάδας εκτείνεται πλέον στα 333 λεπτά, καθώς είχε βρει δίχτυα για τελευταία φορά στο εκτός έδρας 2-1 επί του Εθνικού Άχνας. Από το γκολ του Μίχαλ Ντούρις στο 27ου εκείνου του αγώνα το «τριφύλλι» δεν έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Η προηγούμενη φορά που είχε παρατηρηθεί τέτοια δυστοκία ήταν την περίοδο 2018/19, όταν οι «πράσινοι» είχαν μείνει χωρίς γκολ κόντρα σε ΑΕΚ (0-1 εκτός), Απόλλωνα (0-2 εντός) και Νέα Σαλαμίνα (0-1 εκτός). Τότε μάλιστα η… ανομβρία τερμάτων είχε φτάσει τα 335 λεπτά και ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην αποδέσμευση του Ισπανού προπονητή Χουάν Κάρλος Ολίβα.

Για την ιστορία, στον πάγκο της ομάδας είχε καθίσει ακολούθως ο Άνχελ Γκόμεθ. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής είχε δει την Ομόνοια να σκοράρει μόλις στο έκτο λεπτό του εντός έδρας αγώνα με την Πάφο, από την οποία όμως ηττήθηκε 4-2 στο ΓΣΠ.

Ακολούθησε η ήττα στο ίδιο γήπεδο από τον ΑΠΟΕΛ (0-2) και η έλευση του Γιάννη Αναστασίου, υπό τον οποίο το «τριφύλλι» επέστρεψε στις νίκες με το εκτός έδρας 2-1 επί του Ερμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα