Ορφανίδης για Φ.Α: Ο ΥΠΕΞ δεν αντιλήφθηκε πόσο επικίνδυνη είναι η Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης σχετικά με το φυσικό αέριο και το ενδεχόμενο επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος. 

Όπως αναφέρει, «τυχόν συμφωνία για το φυσικό αέριο πριν τη λύση του Κυπριακού θα φέρει την Τουρκία σε προνομιακή θέση και θα μπορεί να μας εκβιάζει και να χειραγωγεί τους πάντες στην περιοχή και ιδιαίτερα εμάς την Κυπριακή Δημοκρατία. Η στάση μας σαν καλό παιδί ποτέ δεν θα ανταμειφθεί, αυτός που

ανταμείβεται είναι αυτός που διεκδικεί».

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Καμία επανατοποθέτηση θέσεων δεν υπήρξε ή αλλαγή στάσης όσο αφορά συζητήσεις με την Τουρκία και αφορούν το φυσικό αέριο από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Επίσημα, καμία συζήτηση δεν έγινε στο Εκτελεστικό Γραφείο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν σταθερές.
Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία όσο αφορά ξεχωριστά το φυσικό αέριο πριν την ολοκληρωτική συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού, η Τουρκία δεν συμβιβάζεται, η Τουρκία γνωρίζει ότι η δική μας πλευρά υποχωρεί κατά τακτά διαστήματα διότι γνωρίζει ότι εμείς είμαστε αυτόχειρες.

Τυχόν συμφωνία για το φυσικό αέριο πριν την λύση του Κυπριακού θα φέρει την Τουρκία σε προνομιακή θέση και θα μπορεί να μας εκβιάζει και να χειραγωγεί τους πάντες στην περιοχή και ιδιαίτερα εμάς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η στάση μας σαν καλό παιδί ποτέ δεν θα ανταμειφθεί, αυτός που ανταμείβεται είναι αυτός που διεκδικεί.

Να θυμίσω παλαιότερες δηλώσεις μας σαν Δημοκρατικό Κόμμα κι από τον ίδιο τον Πρόεδρο μας κ. Νικόλα Παπαδόπουλο τον Ιανουάριο του 2015 ότι «δεν συζητά το θέμα του φυσικού αερίου πριν την λύση του Κυπριακού»  και τον Σεπτέμβριο του 2016 απαντώντας στον τότε ΠτΔ κ.Νίκο Αναστασιάδη ότι «με την πρότασή του τού Ιανουαρίου του 2015 κατέστησε ουσιαστικά το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, μέρος της ατζέντας του Κυπριακού, επιτρέποντας στην Τουρκική πλευρά να θέλει να έχει λόγο στους  ενεργειακούς σχεδιασμούς της Δημοκρατίας».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ότι θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια συμφωνία με την Τουρκία πριν την λύση του Κυπριακού, «τσίμπησε» ο Υπουργός αυτό που η Βρετανία ονειρεύεται χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς ακόμη να αντιληφθεί ότι είναι με την Τουρκία που θέλει να κάνει τέτοια συμφωνία και την εδραιώνει στον έλεγχο του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει αντιληφθεί το πόσο επικίνδυνη χώρα είναι η Τουρκία και σε ποιαν επικίνδυνη κατάσταση θα περιέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν η Τουρκία διαπραγματεύεται έχει πάγιους στόχους και αυτοί οι στόχοι της αποσκοπούν μόνο στη διαφύλαξη των στρατηγικών της θέσεων και συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα