Οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Λ/σιας: Ανάγκη για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Παρόλο που οι διεθνείς έρευνες δεν είναι αυτοσκοπός τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναφέρει σε σχέση με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης PISA 2022 για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ζητά να έχει

ενημέρωση για το σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης μαθητών/τριών, για το σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου, για την εισαγωγή προγραμμάτων πρόληψης στην προσχολική εκπαίδευση (αλφαβητισμός κ.ά.).

Ως οργανωμένοι γονείς, σημειώνεται, «δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά για στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Αναφέρεται, επίσης, ότι είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και στην επίτευξη υψηλότερων προτύπων ακαδημαϊκής αρτιότητας.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας εκφράζει, παράλληλα, τη στήριξή της προς την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, που λαμβάνοντας υπόψη και άλλα δεδομένα, εκφράζει την πρόθεση του Υπουργείου για μεταρρύθμιση του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος.

Υπενθυμίζει το σημαντικό ρόλο της οικογένειας στη μαθησιακή διαδικασία, που όπως δείχνουν έρευνες του ΟΟΣΑ η συμμετοχή των γονέων στη μάθηση των παιδιών τους συνδέεται στενά με την κοινωνικό-συναισθηματική τους ανάπτυξη, τη μεταγενέστερη μαθησιακή τους ικανότητα και την ακαδημαϊκή τους επιτυχία καθώς και την προσαρμογή των παιδιών τους στην κοινωνία.

«Η δέσμευση της Υπουργού και η ενεργή συμμετοχή μας αποτελούν καίριους παράγοντες για την επίτευξη θετικών εξελίξεων», καταλήγει η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα