Οσμή ευρύτερων του ευτελούς της Πύλας

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ τι σπουδαιότερο, άραγε, προκάλεσε την σύγκρουση με τους Οηέδες στη «Νεκρή Ζώνη» της Πύλας το τουρκικό κατοχικό καθεστώς;

- Για να εξυπηρετήσει, στην τρέχουσα συγκυρία για παραπέρα, ποιά ακριβώς μεθόδευσή της;

- Και με ποιόν αντικειμενικό σκοπό της τακτικής της, σχεδίασε και υλοποίησε τα επεισόδια «επί του πεδίου» της Πύλας εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) η Τουρκία, αυτή την

εποχή;

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ έχουν την οσμή σκόπιμης κλιμάκωσης μιας προσχεδιασμένης συγκρουσιακής ευρύτερης αντιπαράθεσης της Τουρκίας με τον ΟΗΕ στην Κύπρο.

- Με... ευτελές πρόσχημα την κατασκευή ενός δρόμου, στην ελεγχόμενη από την UNFICYP περιοχή.

- Ενέργεια η οποία προφανώς παραβιάζει προκλητικά το ισχύον από τον Αύγουστο του 1974 καθεστώς της «Νεκρής Ζώνης».

ΟΣΜΗ σχεδιασμένης τουρκικής επιχείρησης του Ψευδοκράτους του Αττίλα εναντίον των Οηέδων, με ευρύτερο στόχο τον ρόλο της UNFICYP.

- Και των ισχυόντων από το 1964 όρων εντολής της στην Κύπρο.

- Ιδίως εναντίον του Ψηφίσματος 186 της 4ης Μαρτίου 1964 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διά του οποίου δόθηκε η έκτοτε παγκόσμια αναγνώριση στο κυβερνώμενο από τους Έλληνες Κυπρίους κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από την ένοπλη «Τουρκανταρσία» και την πραξικοπηματική εγκατάλειψη του από τους Τούρκους Κυπρίους.

- Ως νέο εφαλτήριο για να εκβιαστεί ο ΟΗΕ προς ικανοποίηση της τουρκικής απαίτησης για αναγνώριση και νομιμοποίηση του παράνομου τουρκικού ψευδοκράτους του Αττίλα, την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

ΑΣΦΑΛΩΣ επί του συγκεκριμένου εδάφους, αυτή η προέλαση με μπουλντόζες του Αττίλα προς κατάληψη εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη «Νεκρή Ζώνη» της Πύλας που ελέγχουν από το 1974 οι Οηέδες, περισσότερο από άλλες ανάλογες τουρκικές παραβιάσεις σε άλλα εδάφη της «Νεκρής Ζώνης», εντάσσεται στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής του Αττίλα:

- Για την απόκτηση εδαφικού πλεονεκτήματος εναντίον της Λάρνακας αφ’ ενός και αποκοπής - εγκλωβισμού αφ’ ετέρου των ελεύθερων περιοχών της Αμμοχώστου.

ΜΕΙΖΩΝ όμως τουρκικός στόχος τώρα φαίνεται ότι είναι: Ο εξαναγκασμός του ΟΗΕ, εξ αιτίας των επεισοδίων της Πύλας, σε «ισότιμες διαπραγματεύσεις» με το παράνομο τουρκικό κατοχικό ψευδοκράτος.

- Ώστε η επιδιωκόμενη «αμοιβαία συμφωνημένη» διευθέτηση να παράσχει νέα «κεκτημένα» στην Τουρκία ως προς τον διακηρυγμένο από την Άγκυρα και τον υποτελή της Ερσίν Τατάρ στόχο της διεθνούς αναγνώρισης ισότιμου με την Κυπριακή Δημοκρατία και «κυριαρχικής ισότητας» καθεστώτος.

- Το έχουν προβάλει κατ’ επανάληψιν διά στόματος Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ με όλους τους τόνους οι Τούρκοι κατακτητές ότι:

ΑΠΑΙΤΟΥΝ πλέον ως προϋπόθεση για κάθε συνέχιση των «διακοινοτικών» ή άλλων για το Κυπριακό διαπραγματεύσεων, να τους δοθεί πρώτα:

(α) Η αναγνώριση από την ελληνική πλευρά της «κυριαρχικής ισότητας δύο κρατών» και:

(β) Η αναγνώριση από τον ΟΗΕ, διεθνούς καθεστώτος «ισότητας - ισοτιμίας των δύο κρατών».

Η ΟΣΜΗ της μεθόδευσης των επεισοδίων επίθεσης των Τούρκων εναντίον των Οηέδων στην «Νεκρή Ζώνη» της Πύλας από την Παρασκευή 18η Αυγούστου 2023 προς τα εκεί δείχνει την «κωλοσυρμαθκιάν της κουφής»...

Keywords
Τυχαία Θέματα