Ουκρανία: Πυραυλικά πλήγματα στην Κριβί Ριχ και βομβαρδισμός στην Ντονέτσκ

Σε τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον κτιρίου κατοικιών στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα άλλοι 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

“Οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη με δύο πυραύλους”, ο ένας από τους οποίους χτύπησε τους πάνω ορόφους “κτιρίου κατοικιών”, έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Ο ίδιος σε νεότερη ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι διευκρίνισε ότι τέσσερις

άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 43 έχουν τραυματιστεί, επίσης τρεις κάτοικοι διασώθηκαν και 30 ακόμη απομακρύνθηκαν από το κτίριο.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Σέρχιι Λισάκ, ένα 10χρονο παιδί είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο δεύτερος ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο που ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, επεσήμανε ο Κλιμένκο.

 Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην πόλη Ντονέτσκ, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Ρωσία κυβερνήτη

Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της ουκρανικής περιοχής Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ντονέτσκ, την πρωτεύουσα της περιφέρειας αυτής.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι οι απώλειες σημειώθηκαν ότι ουκρανικά βλήματα έπληξαν μη στρατιωτικό λεωφορείο. Ο τοποθετημένος από τη Ρωσία δήμαρχος στο Ντονέτσκ δημοσιοποίησε στο Telegram φωτογραφίες από ένα καμένο λεωφορείο.

Η πόλη Ντονέτσκ τελεί υπό ρωσικό έλεγχο από το 2014, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να κρατούν θέσεις στα περίχωρα και η πόλη δέχεται συχνά πυρά πυροβολικού.

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν 15 τετραγ. χιλιόμετρα γης στα νότια και τα ανατολικά την περασμένη εβδομάδα

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης από τα ρωσικά στρατεύματα στα ανατολικά και τα νότια κατά την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της αντεπίθεσής τους, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν τώρα ανακαταλάβει 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότο από τότε που άρχισαν να ασκούν μεγάλες πιέσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στις αρχές του περασμένου μήνα, δήλωσε η Μαλιάρ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Μαλιάρ δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 2 τετραγων. χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα στο μέτωπο του Μπαχμούτ, ανεβάζοντας το σύνολο των εδαφών που έχουν ανακαταληφθεί εκεί στα 37 τετραγ. χλμ από τότε που ξεκίνησε η αντεπίθεση.

Στον νότο, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς τις πόλεις Μπερντιάνσκ και Μελιτόπολη, η ίδια δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου ανακατέλαβαν 12,6 τετραγ. χλμ την περασμένη εβδομάδα.

Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να επιτεθούν σε δύο βόρεια μέτωπα κοντά στο Κουπιάνσκ και το Λιμάν, αλλά δεν κατάφεραν να τα διασπάσουν, δήλωσε η Μαλιάρ.

«Οι δυνάμεις άμυνάς μας συγκρατούν με σθένος τα στρατεύματα του εχθρού», δήλωσε.

Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα