Ουκρανική Πρεσβεία Κύπρου: Ψευδείς ειδήσεις και ρωσικά αφηγήματα από Dialogo

Έντονη ανησυχία εκφράζει η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Κύπρο για τον τρόπο που ο  ειδησεογραφικός όμιλος Dialogos του ΑΚΕΛ καλύπτει την κατάσταση στην Ουκρανία. Γίνεται λόγος μάλιστα για διασπορά ψευδών ειδήσεων και ρωσικών αφηγημάτων.

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση της Ουκρανικής Πρεσβείας

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας ανησυχεί βαθύτατα για τις τρέχουσες χειραγωγικές δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης του Dialogos Media

Group. Τα άρθρα για την κατάσταση στην Ουκρανία και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της χώρας μας που αναρτήθηκαν πρόσφατα στη διαδικτυακή πύλη «dialogos.com.cy» περιέχουν ψευδείς και μεροληπτικές πληροφορίες. Βασίζονται σε αμφίβολες πηγές, που συμπληρώνονται από ανώνυμες εικασίες και υποθέσεις και αντιπροσωπεύουν μια προσπάθεια διάδοσης χαμηλού επιπέδου ψεμάτων με αναφορά στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. Επιπλέον, αναπαράγει επικίνδυνα ρωσικά αφηγήματα, που στοχεύουν να υπονομεύσουν τη διεθνή υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτά τα άρθρα ψευδών ειδήσεων δημοσιεύονται από το «dialogos.com.cy» μαζί με το λογότυπο της Πολιτικής Ομάδας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Η Ουκρανική Πρεσβεία αναφέρεται προφανώς στο δημοσίευμα «Ο Ζελένσκι υμνεί τη ναζιστική «Εντελβάις» (Dialogos 24/7/23)

To δημοσίευμα είναι ουασιαστικά αναδημοσίευση από άρθρο του in.gr από 16 Φεβρουαρίου 2023  το οποίο με την σειρά του αποτελεί αναδημοσί4ευση από ρωσικά ΜΜΕ και το ρωσικό ΥΠΕΞ.

H ιστοσελίδα ellinikaxoaxes 18/3/ 23 έχει καταρρίψει τον ισχυρισμό ότι οι Ουκρανοί τίμησαν μονάδα της ναζιστικής Βέρμαχτ επειδή ονόμασαν Εντελβάις μια ταξιαρχία τους

Keywords
Τυχαία Θέματα