Ουστέλ: Ε/κ λόμπι ενάντια στις αγορές ακινήτων στα κατεχόμενα

Για "οργανωμένες και αδίστακτες επιθέσεις" κατά της αγοράς ακινήτων και του «χρηματοπιστωτικού συστήματος της 'τδβκ'» από ελληνοκυπριακό λόμπι, έκανε λόγο ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα, Ουνάλ Ουστέλ, λέγοντας ότι οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν καμιά βάση. Εξάλλου, η πρώην «βουλευτής» Γκιουλσάχ Σανβέρ Μανάβογλου διερωτήθηκε εάν βρίσκονται Ελληνοκύπριοι πίσω από τις αγορές περιουσιών από αλλοδαπούς στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρονται σε σημερινή ανάρτηση του κ. Ουστέλ στα

μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα, ενώ οι δηλώσεις Μανάβογλου προβάλλονται από τον τ/κ Τύπο.

Στην ανάρτησή του ο Ουνάλ Ουστέλ έγραψε πως παρατηρεί ότι υπάρχουν "οργανωμένες και αδίστακτες επιθέσεις" κατά της αγοράς ακινήτων και του "χρηματοπιστωτικού συστήματος" του ψευδοκράτους, «ιδίως από το ελληνοκυπριακό λόμπι, οι οποίες δεν βασίζονται πουθενά. Θεωρώ πολύ λυπηρή τη ρητορική που αναπτύσσεται στο εσωτερικό μονό και μόνο εις το όνομα της άσκησης αντιπολίτευσης".

"Το χειρότερο είναι ότι οι λόγοι που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσά μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τη χώρα, μόνο και μόνο για λόγους αντιπολίτευσης, είναι πολύ θλιβεροί. Δυστυχώς, οι ανυπόστατοι λόγοι που εκφράζονται στο όνομα της αντιπολίτευσης προς την 'κυβέρνηση', τροφοδοτούν και το ελληνικό λόμπι, το οποίο μας συκοφαντεί συνεχώς και παρέχει άδικες ειδήσεις εναντίον της χώρας μας. Θα πω στην αρχή αυτό που θα πω και στο τέλος... Αυτή η 'χώρα' δεν είναι χωρίς ιδιοκτήτη...», ανέφερε.

Με όλα τα «θεσμικά όργανα», συνέχισε, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων και συνεχίζουν τον αγώνα κατά του εγκλήματος και του μαύρου χρήματος. «Με μια τροποποίηση που κάναμε στον κανονισμό για τα τέλη του 'κτηματολογίου', οι πόροι που μεταφέραμε στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα ανέρχονται σε 5 εκατομμύρια λίρες. Η μεταφορά αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται. Καταλαβαίνω τη δυσφορία του ελληνικού λόμπι για το θέμα αυτό και γνωρίζω ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται. Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την 'κυβέρνηση' και την αντιπολίτευση για να πάρουμε τα σωστά μέτρα και να λάβουμε ρεαλιστικά μέτρα εναντίον αυτού», επεσήμανε.

Κατά τον κ. Ουστέλ, υπάρχουν περισσότεροι από έναν παράγοντα που προσελκύουν την αγορά κατοικιών. Ο "πρωθυπουργός" των κατεχομένων μίλησε για έντονο ενδιαφέρον των αγοραστών λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων «ιδίως του ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος. Δεδομένου ότι κάθε πώληση καταχωρείται και στον τίτλο ιδιοκτησίας, ο αγοραστής αισθάνεται εξαιρετικά ασφαλής. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες δόσεις και οι δυνατότητες εισοδήματος από ενοίκια στην αγορά ακινήτων, αποτελούν επίσης παράγοντα για τις πωλήσεις», ανέφερε.

Σίγουρα, συνέχισε, υπάρχει μια ευαισθησία απέναντι στην προστασία των γεωργικών και δασικών περιοχών και ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσουν σύντομα μια μελέτη γι’ αυτό το θέμα.

Μανάβογλου

Σύμφωνα με τη "Σταρ Κίμπρις", η πρώην «βουλευτής», Γκιουλσάχ Σανβέρ Μανάβογλου μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του Ada tv υποστήριξε ότι «οι Ελληνοκύπριοι, που συνεργάζονται με τους Ρώσους και τους Ισραηλινούς, μπορούν να συλλέξουν εδάφη μέσω εταιρειών. Δεν θα μπορούσαν οι νότιοι χρηματοδότες να είναι πίσω από τους ξένους επενδυτές εδώ; Αυτό το θέμα πρέπει να διερευνηθεί σοβαρά και να ληφθούν προφυλάξεις», ανέφερε.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον «πρωθυπουργό» Ουστέλ προχθές στη «βουλή», πρόσθεσε, για την πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς δεν είναι ικανοποιητικές και πρέπει να ληφθούν μέτρα για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα