Οζουγκέργκιν: Να συμφωνήσουμε να χειριζόμαστε καλύτερα τις διαφορές μας

Τη θέση ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν σημαντικές διαφορές, για τις οποίες ωστόσο χρειάζεται να βρουν καλύτερους τρόπους διαχείρισης, εξέφρασε ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, στη δεξίωση που παρέθεσε, σήμερα, στην πρεσβευτική κατοικία για την 99η επέτειο από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από διαφορές ή διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου. Θεωρώ,

ωστόσο, ότι πρέπει να συμφωνήσουμε να χειριζόμαστε καλύτερα τις διαφορές μας», σημείωσε ο κ. Οζουγκέργκιν, κατά τη δεξίωση, η οποία αποτελεί και την τελευταία που παραθέτει ως Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, πριν από την διαδοχή του από τον Τσαγατάι Ερτσιγιές.

Ο Τούρκος Πρέσβης εκτίμησε ότι οι δύο χώρες μπορούν να βρουν πιο συνετούς τρόπους διαχείρισης των διαφωνιών και των διμερών τους σχέσεων, με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ανατρέχοντας στην τετραετή θητεία του, αναφέρθηκε σε «εκείνες τις φορές που βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον φροντίζοντας και επαναπατρίζοντας τους πολίτες μας που είχαν κολλήσει όχι μόνο στη χώρα του άλλου αλλά ακόμη και σε μακρινές χώρες κατά τις χειρότερες ημέρες της πανδημίας».

Εκφράζοντας την ευχή «να μην χρειαζόμασταν φωτιές, σεισμούς ή άλλες καταστροφές για να μας θυμίζουν ότι είμαστε γείτονες», ο Πρέσβης της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας δεν τρέφει εχθρικά αισθήματα προς τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα