Πάφος: Απεργία λεωφορείων - Χωρίς απουσίες οι μαθητές

Σε επ` αόριστον απεργία κατέρχονται από χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Απρίλιο.

Τα 117 οχήματα της εταιρείας παραμένουν στους χώρους στάθμευσης του Οργανισμού, ενώ οι 237 εργαζόμενοι, οδηγοί και άλλο προσωπικό, προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην εργασία τους,
αν δεν τους

καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη.

Από την απεργία επηρεάζονται 6 χιλιάδες μαθητές και 15-18 χιλιάδες τουρίστες και εργαζόμενοι, που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι οδηγοί εκφράζουν την απολογία τους προς το επιβατικό κοινό διαβεβαιώνοντας πως μόλις πληρωθούν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Το πρόβλημα, που συνεχώς προκύπτει, έχει να κάνει με την καθυστέρηση στην καταβολή της κρατικής χορηγίας από το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Πάφου.

Το Υπουργείο Παιδείας προτρέπει τους γονείς να φροντίσουν έγκαιρα να μεταφέρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους με άλλο μεταφορικό μέσο στα σχολεία φοίτησής τους.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, τότε έχουν δοθεί οδηγίες στους Διευθυντές/ Διευθύντριες των Σχολείων να μην καταχωρηθούν οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, που θα απουσιάσουν από το σχολείο, λόγω της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα