Παγετός και χιονόπτωση στα ορεινά - Κλειστοί δρόμοι

Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς ενόψει του παγετού και της χιονόπτωσης που επικρατεί στις ορεινές περιοχές.

Λόγω παγετού και χιονόπτωσης, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι κλειστός για ΟΛΑ τα οχήματα. Παράλληλα, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, παραμένουν ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Καλούνται οι οδηγοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν πάντοτε αναμμένα το φώτα πορείας

των οχημάτων τους. Καλούνται επίσης, πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια και στα ορεινά. Στα ορεινά, αλλά ενδεχοµένως και σε κάποιες ηµιορεινές περιοχές να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και νότια παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στους µείον 2 στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, ενώ αναµένεται να σηµειωθεί ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι του Σαββάτου. Χιονόπτωση αναµένεται να σηµειωθεί στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

*Η φωτογραφία είναι του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου απο τη χιονισμένη Κυπερουντα

Keywords
Τυχαία Θέματα