Παγκόσμια δοκιμή πριν την τελική εφαρμογή του «dislike» στο Twitter

Η επερχόμενη δυνατότητα αντίδρασης μέσω αρνητικής ψήφου στο Twitter, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο, έχει προωθηθεί σε παγκόσμια φάση δοκιμών, ανακοίνωσε η εταιρεία. Σε αντίθεση με ένα παρόμοιο σύστημα στο Reddit, τα σχόλια δεν είναι δημόσια και προορίζονται να βοηθήσουν τον αλγόριθμο της πλατφόρμας να θολώσει τις απαντήσεις σε tweets που

οι αναγνώστες θεωρούν ανεπιθύμητα για κάποιο λόγο.

 

Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένη με το πώς έχει πάει η δοκιμ μέχρι τώρα. Οι χρήστες που εγγράφηκαν στο πείραμα ψήφισαν αρνητικά τις απαντήσεις που θεωρούσαν προσβλητικές, μη σχετικές ή και τα δύο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επισήμαναν το περιεχόμενο που δεν ήθελαν να δουν, ανέφερε το Twitter.

 

«Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει την αρνητική ψήφο συμφωνούν ότι βελτιώνει την ποιότητα των συνομιλιών στο Twitter. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς το σκέφτονται οι άλλοι καθώς γίνεται διαθέσιμο σε περισσότερους από εσάς», πρόσθεσε η πλατφόρμα.

New source of data for twitter’s algorithm just dropped. pic.twitter.com/oonwUAxewV

— Jathan Sadowski (@jathansadowski) February 2, 2022

 

Όταν τελικά κυκλοφορήσει για όλους τους χρήστες, οι σημαίες αρνητικής ψήφου θα επηρεάσουν τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι απαντήσεις κάτω από ένα tweet, αλλά το Twitter δεν εξήγησε λεπτομερώς πώς θα λειτουργούσε το σύστημα.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του Twitter ως το μέρος όπου οι πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ συζητούν πράγματα που θεωρούν σημαντικά, ορισμένοι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι για το πώς οι αρνητικές ψήφοι θα επηρεάσουν τον δημόσιο λόγο. Ο πληροφοριοδότης της NSA και ο υποστηρικτής της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, Έντουαρντ Σνόουντεν , το αποκάλεσε «ένα συναρπαστικό νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να βοηθήσετε τον αλγόριθμο να κάνει αυτό το μέρος έναν ακόμη καλύτερο από ό,τι είναι ήδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα