Παλαιστίνιος πρέσβης: Δεχόμαστε γενοκτονία από ανθρώπινα ζώα (vid)

Για την επίσκεψη του Παλαιστίνιου Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο μίλησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Abdallah Attari, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Σε σχέση με τους λόγους της επίσκεψης, σημείωσε ότι «είναι για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω πολλά να πω, ας περιμένουμε μερικές ημέρες».

Ερωτηθείς εάν η Παλαιστίνη είπε όχι στον ανθρωπιστικό διάδρομο της Κύπρου,

απάντησε ότι «έχω πει ότι η επίσκεψη του Υπουργού έχει αυτό τον σκοπό. Θα υπάρξει μια συζήτηση, θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η λέξη «ανθρωπιστική» δεν ταιριάζει με τους Ισραηλινούς. Η αιτία που η Γάζα έχει αυτή την στιγμή ανάγκη είναι το Ισραήλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βομβαρδίζει και σκοτώνει 23 χιλιάδες ανθρώπους σε τρεις μήνες αλλά από το Ισραήλ κρέμεται εάν θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό δείχνει ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας. Είναι ανύπαρκτη, ανίκανη, εδώ και τρεις μήνες για την γενοκτονία και εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και τώρα συζητάμε για τον διάδρομο».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «οι ιστορικοί δεσμοί Παλαιστίνης και Κύπρου μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη στις προθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σχέση και εμπειρία μας με το Ισραήλ, 75 χρόνια κατοχής και γενοκτονίας, μας επιτρέπει να είμαστε πολύ, πάρα πολύ καχύποπτοι».

Σε ερώτηση πώς κρίνει την στάση της Κύπρου στον πόλεμο της Γάζας, απάντησε ότι «ο Παλαιστίνιος πρέσβης όπου και να βρίσκεται οφείλει να έχει θάρρος, να μη φοβάται και να μην ντρέπεται. Όταν ξεκίνησε η γενοκτονία στη Γάζα, ήρθαν σε επαφή μαζί μας δημοσιογράφοι, ζητώντας να καταδικάσουμε και να εκφράσουμε τη γνώμη μας για την επίθεση της Χαμάς. Φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι πέρα από τα διαπιστευτήρια που δίνουμε στο κάθε κράτος, θα πρέπει να δίνουμε και διαπιστευτήρια ηθικής στον κάθε δημοσιογράφο και τον κάθε απλό πολίτη. Ευτυχώς, αυτό το κλίμα ανατράπηκε. Ευτυχώς ξύπνησε, αντέδρασε πολύ δυναμικά σε όλο τον κόσμο και φάνηκε πόσο μεγάλη απόσταση υπάρχει μεταξύ κυβερνήσεων και λαού. Εμείς, επειδή είμαστε αγωνιστές και πιστεύουμε στον δίκαιο αγώνα  που δίνουμε εδώ και 75 χρόνια και θεωρούμε ότι το παλαιστινιακό αίμα θα νικήσει, θα έχουμε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στη Δυτική Όχθη και την Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Για την Τουρκία και την σχέση με τους Παλαιστινίους, σημείωσε ότι «ο λαός μας δεν είναι ορφανός και δεν έχει πατέρα ούτε τον Ερντογάν ούτε τον Μπάιντεν. Ο παλαιστινιακός λαός έχει θυσιάσει χιλιάδες μάρτυρες σε αυτή την ιστορία και δεν είναι ανίκανος να έχει την ηγεσία του και τους εκπροσώπους του παντού. Είναι λίγο άκυρη η ανησυχία του κυπριακού λαού. Δεχόμαστε μια γενοκτονία από ανθρώπινα ζώα και με ρωτάτε πώς νιώθει ο παλαιστινιακός λαός για τον Ερντογάν. Θέλει απλώς να ξεκουμπιστεί η κατοχή, θέλει τα δικαιώματά του, θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Αυτό το αίμα δεν θα πάει χαμένο. Αν πάει και αυτή την φορά το αίμα χαμένο να ξέρετε ότι κανένας λαός του κόσμου δεν θα έχει ασυλία».

Τέλος, ανέφερε ότι «πριν έρθω στο στούντιο, έβλεπα μια εκπομπή δική σας με την κυρία Ελένη Σταύρου, τον κύριο Χρύση Παντελίδη και τον κύριο Χάρη Γεωργιάδη, τους λέω ονομαστικά για να κάνουν μια επίσκεψη στην Παλαιστίνη, θα είναι καλοδεχούμενοι στην Δυτική Όχθη, να ξεκινήσουν από το σύνορα με την Ιορδανία και πόσα μαρτυρικά checkpoints θα περάσουν για να δουν την πραγματική τρομοκρατία».   

Διαβάστε επίσης: Τους 22.600 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα