Παρέμβαση Τσουρούλλη για τις αποκαλύψεις του Σίγμα για Κεντρικές Φυλακές (vid)

Παρέμβαση για τις αποκαλύψεις περί εμπορίας ναρκωτικών εντός των Κεντρικών Φυλακών έκανε στις Τομές στα Γεγονότα ο Διευθύνων Σύμβουλος του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «ΣΙΓΜΑ», Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Ο κύβος ερρίφθη και ξεκινά μια ποινική ανάκριση προκειμένου να ρίξει φως στα όσα γίνονται στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του τόπου. Τώρα είναι η ώρα της σιωπής και η δήλωση του απόλυτου σεβασμού στο έργο των ποινικών ανακριτών.

Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν μας αφορούν οι προσωπικές

έριδες αλλά τα όσα πολύ σοβαρά καταγγέλλονται κατά καιρούς, επαναλαμβάνονται και ουδείς αναλαμβάνει την όποια ευθύνη.

Η ιστορία προφανώς και δεν είναι σημερινή. Υπενθυμίζω πως σε αυτό εδώ το στούντιο στηλιτεύαμε, μήνες πριν το απίστευτο φαινόμενο, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, να βρίσκονται παρατεταγμένες έξω από τις Φυλακές και να μην τους δίδεται άδεια να μπουν μέσα και να προβούν σε ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα σοβαρότατα εγκλήματα και παρανομίες, τα οποία συντονίζονταν από τις Φυλακές.

Φωνάξαμε και ζητήσαμε εξηγήσεις. Και τότε όπως και σήμερα έβαλαν Θεούς και Δαίμονες για να μας σωπάσουν. Και έμεινε από τότε έωλο ερώτημα τι σόι άβατο επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Σήμερα, με την επιβολή ποινής στον Μαμαλικόπουλο, πιστοποιείται πλέον και για άλλη μια φορά από τα Δικαστήρια πέραν πάσας λογικής αμφιβολίας η οργάνωση εγκλημάτων μέσα από τις Φυλακές. Στην καταδικαστική απόφαση των 127 σελίδων διαπιστώνεται ότι δύο εγκληματικές ενέργειες οργανώθηκαν μέσα από τις φυλακές.

Σκόπιμα μένω σε αυτά τα δύο αναντίλεκτα. Και προσπερνώ όλα τα απίστευτα αηδιαστικά ντοκουμέντα που περιήλθαν εις γνώση μας. Γιατί αυτά πλέον θα αποτελέσουν τα αντικείμενα έρευνας των ανακριτών.

Οφείλω όμως να αναδείξω και το θεσμικό πρόβλημα. Πού είναι σε όλη αυτή την ιστορία η σεβαστή Υπουργός Δικαιοσύνης; Και ποια είναι η θέση της; Για την ακρίβεια, είναι πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη η θέση της. Είναι η πολιτική προϊστάμενη και της αστυνομίας και των φυλακών. Είναι καθημερινός μάρτυρας της διελκυστίνδας των δυο, οι τοίχοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης μαρτυρούν ομηρικούς και συνεχείς καυγάδες χωρίς να μπορεί να δοθεί τέλος και βέβαια με μοναδικό θύμα την συντεταγμένη λειτουργία του κράτους. Ευχή όλων να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το μπάχαλο οι ποινικοί ανακριτές και η Εισαγγελία, για το καλό του τόπου. Και να σταθούν στο ύψος της περίστασης και η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία».

Λαμβάνοντας τον λόγο η Διευθύντρια Ειδήσεων του Σίγμα, Πέτρα Αργυρού, σημείωσε ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα, όπως οφείλεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, εν αντιθέσει με την υπουργό, έδωσε στίγμα ύπαρξης και βούλησης για διαλεύκανση. Μένουμε προσηλωμένοι, λοιπόν, στην ουσία, που είναι να αποδώσει η έρευνα των ανεξάρτητων ανακριτών».

Διαβάστε επίσης:

Διόρισε ποινικούς ανακριτές μετά τις αποκαλύψεις ΣΙΓΜΑ ο Εισαγγελέας

40 χρόνια ποινή φυλάκισης στον Μαμαλικόπουλο για τις 2 απόπειρες φόνου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση Τσουρούλλη, Σίγμα, Κεντρικές Φυλακές,paremvasi tsouroulli, sigma, kentrikes fylakes