Παρέμβαση βουλευτή Χρύση Παντελίδη στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα

Κάθε φορολογική πολιτική πρέπει να είναι δίκαιη, αποτελεσματική και απλή, αλλά κυρίως ανταποδοτική, είπε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, στη δεύτερη σύνοδο της Ολομέλειας στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την τρέχουσα βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο βουλευτής, που είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και

Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, είπε ότι από πολιτικής άποψης, κάθε φορολογική πολιτική, ενιαία ή εθνική, πρέπει να είναι δίκαιη για όλους τους πολίτες και στην περίπτωση της ΕΕ, δίκαιη για όλες τις χώρες της ΕΕ, και κυρίως τις μικρές που έχουν περιορισμένες δυνατότητες ή επιλογές.

Επιπλέον, είπε ότι πρέπει να είναι αποτελεσματική, δηλαδή να ενθαρρύνει την ανάπτυξη, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και να ενισχύει τα δημόσια ταμεία.

Τέλος, είπε ότι πρέπει να είναι και απλή, ώστε να είναι κατανοητή και εύκολα εφαρμόσιμη, προκειμένου να μην ταλαιπωρεί τους φορολογούμενους και τους επαγγελματικούς κλάδους που ασχολούνται με το θέμα και να μην αφήνει χώρο για φοροδιαφυγή ή άλλες απάτες.

"Κυρίως, όμως, κάθε φορολογική πολιτική πρέπει να έχει νόημα. Και για να έχει νόημα, πρέπει να είναι ανταποδοτική", ανέφερε, σημειώνοντας ότι πρέπει να σέβεται τους ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις, ώστε να διαπιστώνουν ότι, πληρώνοντας φόρους, «αγοράζουν» άμυνα και ασφάλεια, παγκόσμια επιρροή, καθαρό περιβάλλον, δημόσιες υποδομές, υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου παιδεία, ψηφιακή πρόσβαση για όλους ανεξαιρέτως, και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα